IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

L'IMIM commemora 75 anys d'incansable labor investigadora amb el propòsit de millorar la salut de les persones a través de la ciència biomèdica d'excel·lència. El que va començar l'any 1948 com un pavelló d'investigacions mèdiques sobre malalties tropicals a l’Hospital del Mar, inaugurat pel premi Nobel de medicina Sir Alexander Fleming, ha esdevingut en el segle XXI un centre de referència internacional de la recerca biomèdica, amb projectes capdavanters en les ciències de la salut i de la vida.

Per celebrar-ho, s'ha organitzat una programació d'activitats a l'entorn de tres grans eixos: institucional, científic i sociocultural. 

En l'àmbit sociocultural, destaquem una exposició històric fotogràfica comissariada per l'historiador Daniel Venteo, que te per objectiu apropar a la ciutadania, amb imatges i documents inèdits, la trajectòria històrica de la institució i les fites científiques més importants aconseguides pels investigadors al llarg d'aquests 75 anys d'història. El visitant es podrà familiaritzar amb aquelles malalties a les quals la comunitat científica ha dedicat la seva recerca. Des de les malalties contagioses més habituals a partir de la dècada dels cinquanta fins a la recerca més innovadora i actual. 

L’exposició s’inaugurarà el dia 9 de juny al Passeig Marítim de Barcelona i es podrà visitar al llarg de tot l’estiu. Així mateix, aquells que no hi puguin assistir o vulguin ampliar la informació, podran fer-ho des d’aquesta pàgina web que té la voluntat de donar a conèixer una part molt significativa de la historia de la ciencia al nostre país.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte