Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

L'enfortiment de la recerca científica amb la funció assistencial de l'Hospital del Mar

Durant les últimes dues dècades de la història de la recerca científica a l'Hospital del Mar l'enfortiment dels vincles entre la investigació en les ciències de la salut i la funció assistencial ha estat clau. Amb l'estrena de les noves instal·lacions al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, l'IMIM va crear sinergies amb altres investigadors, en paral·lel a la consolidació de l'aliança estratègica de l’Hospital del Mar amb la Universitat Pompeu Fabra.

L'any 2006, el Dr. Miguel López-Botet, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i president de la Societat Espanyola d'Immunologia i de la Society for Natural Immunity, era nomenat director de l'IMIM. A més de la seva vessant investigadora, en el seu perfil destacava la seva experiència en l'àmbit de la gestió. "El vaixell surt de port -afirmava el nou director- i hem de garantir que funcioni i preparar-lo perquè les properes tripulacions que ens rellevin el trobin navegant". Amb posterioritat, la recerca es reorganitza en cinc grans programes dedicats a l'estudi del càncer, epidemiologia i salut pública, informàtica biomèdica, neurociències i processos inflamatoris i cardiovasculars. L'any 2013 l'IMIM esdevenia un institut d'investigació sanitària d'àmbit estatal acreditat per l'Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació, reconeixement que consolidava el seu prestigi institucional. Aquesta tipologia d'instituts s'havia creat per acreditar, precisament, la solidesa de la vinculació entre els hospitals i les universitats amb la voluntat de garantir una recerca translacional de màxima qualitat.

La cada vegada major internacionalització dels seus professionals es va fomentar mitjançant l'establiment de nous convenis de col·laboració amb centres d'arreu del món i amb la convocatòria de noves beques, com les Jordi Gras, per fomentar l’esperit investigador dels joves metges residents.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte