Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Teràpies d'ablació en cirurgía oncològica Fernando Burdío

Les teràpies ablatives s'estan convertint en un procediment cada vegada més important per al tractament del càncer. La seva naturalesa mínimament invasiva i el seu èxit tècnic han augmentat la seva rellevància clínica.

El terme ablació es refereix a la destrucció tissular mitjançant l'aplicació d'energia (radiofreqüència, microones, làser, ultrasons). L'objectiu principal de la teràpia ablativa tèrmica és destruir les cèl·lules tumorals mitjançant l'ús de calor eliminant les cèl·lules malignes sense danyar les estructures vitals adjacents.

El grup de recerca té com a objectiu primordial la producció científica i la innovació tecnològica en el camp de les aplicacions dels corrents d'alta freqüència en la generació de calor en teixits biològics, orientada a la destrucció cel·lular local, mínimament invasiva, de teixits patològics, molt especialment (encara que no exclusivament) de neoplàsies humanes.

¨Som el nexe entre la recerca bàsica i la recerca clínica en cirurgía oncològica¨

En els últims anys hem dut a terme activitats de recerca aplicada, desenvolupament tecnològic, i investigació clínica en l'àrea de la bioenginyeria per millorar l'abordatge mèdic i quirúrgic dels procediments actuals. Encara que les nostres línies de recerca estan centrades principalment en la investigació orientada a la malaltia el grup també treballa amb el propòsit de comprendre la biologia del càncer.

Tots els integrants tenen experiència prèvia en la planificació i execució de projectes d'investigació mèdica translacional, és a dir, orientats al repte de la millora de la salut humana mitjançant una orientació fortament multidisciplinària entre personal mèdic, biòlegs, veterinaris i enginyers.

Entre els nostres resultats de major impacte estan la creació i posada en el mercat d'un dispositiu (Coolinside) basat en corrents de radiofreqüència (RF) per a la resecció quirúrgica d'òrgans tous així com el desenvolupament d'un aplicador d'energia de RF, un elèctrode cool -wet amb infusió de sèrum hipersalí per l'ablació focal de tumors hepàtics (Gnomon).

Les nostres línies de recerca són:

Foto del grupo

Imatge dels membres del grup. Font: IMIM

Contacte

Coordinador:
Fernando Burdío(ELIMINAR)

Tel:
932483244

Fax:
932483235

Pg. Marítim 25-29
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte