Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/03/2021 - Informació general

Ens unim al Dia Mundial de la síndrome de Down amb la campanya “21 raons per col·laborar amb la ciència” . Ens ajudes a difondre-la?

L'objectiu és conscienciar i animar a les persones amb síndrome de Down que participin en estudis clínics

El pròxim dia 21 de març és el Dia Mundial de la síndrome de Down i ens hi volem adherir posant en marxa la campanya "21 raons per col·laborar amb la ciència". L'objectiu és promoure la recerca clínica en persones amb síndrome de Down, animar-les que s'involucrin en els estudis clínics que s'estan duent a terme i, d'aquesta manera, ajudar a millorar la salut i la qualitat de vida d'aquestes persones.

Amb la campanya 21 raons, l'equip del Dr. Rafael de la Torre, director del programa de recerca en Neurociències de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, vol conscienciar i animar a les persones amb síndrome de Down que participin en els estudis que estan duent a terme. Segons el Dr. de la Torre, "l'abordatge terapèutic d'aquestes persones donats els aspectes genètics, s'ha de realitzar d'una forma específica i com més coneixement tinguem més podrem ajustar la terapèutica a les seves necessitats. Cal que algunes pràctiques mèdiques siguin també estudiades en persones amb aquesta síndrome".

Actualment l'equip d'investigadors té dos estudis en marxa i necessita la implicació de les persones amb síndrome de Down i de les seves famílies per poder fer avançar el coneixement.

EEGDS: Estudi d'activitat neural en adults amb Síndrome de Down

En models animals de síndrome de Down s'ha vist que hi ha hiperactivitat el sistema endocannabinoide i que al mateix temps presenten una concentració més gran d'endocannabinoides en plasma en comparació amb persones amb desenvolupament intel·lectual típic. Aquest estudi vol demostrar que les alteracions en les oscil·lacions neurals en persones amb síndrome de Down podrien ser similars a les que s'observen en persones que consumeixen substàncies derivades del cànnabis i que ja estan molt ben estudiades.

Més informació: https://www.imim.cat/estudis-clinics/11/eegds-estudi-dactivitat-neural-en-adults-amb-sindrome-de-down

Estudi GO-DS 21: quina és la relació entre la síndrome de Down i l'obesitat?

L'estudi GO-DS21 és un projecte multicèntric, amb la participació de 12 centres de 6 països diferents, que té com a objectiu la identificació i comprensió dels factors que condueixen a comorbiditats comunes en la síndrome de Down, tals com l'obesitat i la discapacitat intel·lectual. En aquest estudi, es volen determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un major risc de desenvolupar aquestes comorbiditats.

Més informació: https://www.imim.cat/estudis-clinics/13/estudi-go-ds-21-quina-es-la-relacio-entre-la-sindrome-de-down-i-lobesitat

La síndrome de Down és un trastorn genètic que s'origina quan es produeix una còpia addicional total o parcial del cromosoma 21, d'aquí el nom de la campanya 21 raons i també de l'elecció per part de l'ONU del dia 21 com a dia Mundial. Fins ara no s'hi havia parat prou atenció ni dedicat suficients recursos en comparació amb altres malalties. En els últims anys sembla que això ha canviat, però per tal de poder avançar en medicina són molt importants els assaigs clínics, i per això, tu ets clau. Et trobaràs en mans dels millors professionals mèdics i investigadors que t'ajudaran a respondre totes les preguntes que tinguis. Et convidem a ajudar-nos a difondre aquesta campanya per tal de fer avançar el coneixement de la síndrome de Down. Tu ets essencial, ens ajudes?

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte