Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) commemora 75 anys d'incansable labor investigadora amb el propòsit de millorar la salut de les persones a través de la ciència biomèdica d'excel·lència. El que va començar l'any 1948 com un pavelló d'investigacions mèdiques sobre malalties tropicals i patologies infeccioses a l'Hospital del Mar, inaugurat pel Premi Nobel de Medicina Sir Alexander Fleming, ha esdevingut en el segle XXI un centre de referència nacional i internacional de la recerca biomèdica, amb projectes capdavanters en les ciències de la salut i de la vida.

El pròxim mes de juny iniciem els actes de celebració d'aquesta efemèride, celebració en què volem remarcar el present i futur de la recerca que estem desenvolupant, retre homenatge a tots els professionals que han fet i feu possible aquests 75 anys d'història i també ens agradaria que fos una celebració compartida amb la ciutadania.

Amb aquest objectiu hem organitzat la programació d'activitats al voltant de tres grans eixos: institucional, científic i sociocultural.

En aquest sentit, i en l'àmbit sociocultural, destaquem una exposició històrica fotogràfica comissariada per l'historiador Daniel Venteo, que té per objectiu apropar a la ciutadania, amb imatges i documents inèdits, la trajectòria històrica de la institució i les fites científiques més importants aconseguides pels investigadors al llarg d'aquests 75 anys d'història. El visitant es podrà familiaritzar amb aquelles malalties a les quals la comunitat científica ha dedicat la seva recerca. Des de les malalties contagioses més habituals a partir de la dècada dels cinquanta fins a la recerca més innovadora i actual. L'exposició s'inaugurarà el pròxim dia 9 de juny al Passeig Marítim i la podreu visitar al llarg de tot l'estiu.

També volem oferir una mirada al present i futur, posicionar i enfortir la nostra imatge com una institució pública de recerca biomèdica dedicada a la generació de coneixement d'alt nivell al servei dels pacients i la societat en general.

Ens agradaria que ens acompanyessis al llarg d'aquesta celebració.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte