Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Epidemiologia i salut pública

Tornar

Línies de recerca prioritàries

  • Malalties cardiovasculars: Prevenció nutricional, integració de determinants genòmics i de l'exposoma, i funcions predictives de risc

El nostre objectiu és determinar la càrrega de les malalties vasculars arterioescleròtiques  a escala poblacional; identificar nous biomarcadors relacionats amb les malalties cardiovasculars, avaluant el seu paper causal i els mecanismes implicats en la patologia d'aquestes malalties; desenvolupar i avaluar noves eines predictives per a estimar el risc cardiovascular; i millorar la prevenció d'aquestes malalties d'acord amb recomanacions nutricionals i d'estil de vida.  Per a assolir aquests objectius, utilitzem cohorts de base poblacional i assajos clínics aleatoris, integrant la genòmica, l'exposoma i els factors d'estil de vida, amb la finalitat d'obtenir proves científiques d'alt nivell per a reduir la càrrega poblacional de les malalties cardiovasculars i afins.

  • Salut mental i càrrega global dels trastorns mentals i les afeccions laborals

Duem a terme investigacions sobre la freqüència, els factors de risc, la discapacitat i els costos relacionats amb una salut mental dolenta, els trastorns mentals i el suïcidi, l'ocupació i les condicions laborals, i les desigualtats urbanes i mediambientals. La nostra finalitat és optimitzar l'avaluació de riscos i la prevenció de malalties des d'una perspectiva multidisciplinari. Els factors de risc d'interès inclouen les característiques individuals, familiars, econòmiques, socials i ambientals, inclòs l'accés als serveis sanitaris i socials al costat de les condicions  del veïnat.  La nostra investigació es basa principalment en estudis observacionals prospectius, però també inclou intervencions controlades. Els nostres estudis s'adrecen a la població adulta en general, als estudiants universitaris, als llocs de treball, a les persones en edat de treballar i als barris de les ciutats, així com a poblacions específiques socialment vulnerables.  

  • Epidemiologia del càncer: Causes ambientals, programes de detecció precoç i resultats comunicats pels pacients

L'epidemiologia clínica i molecular se centra en el càncer de pàncrees, en particular en les causes ambientals, com els contaminants orgànics persistents, les substàncies perfluoroalquiles, els ftalats i fenols, els èters difenílics bromats, els hidrocarburs aromàtics policíclics, els metalls i els oligoelements.  La nostra investigació sobre la prevenció del càncer té com a objectiu millorar l'eficàcia dels programes de detecció precoç del càncer de mama i colorectal, el cribatge personalitzat del càncer basat en el risc individual del pacient, i l'avaluació de les necessitats i l'ús dels serveis sanitaris dels supervivents de càncer. Apliquem els  Resultats Informats pel Pacient en la investigació d'efectivitat comparativa, la pràctica clínica habitual i la gestió dels serveis sanitaris, per a promoure la presa de decisions compartida i l'atenció sanitària basada en el valor, amb especial atenció al càncer de pròstata i de mama.

Altres línies inclouen:

  • COVID -19 estudis en curs i continuació (incloent-hi COVID llarg)
  • Salut física i mental i efectes en el benestar davant l'exposició a la gentrificació i el desplaçament urbans.
  • Models predictius: Suïcidi, demència, malalties cardiovasculars, salut laboral.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte