Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Risc cardiovascular i nutrició Montse Fitó

Tornar

Epidemiologia nutricional

Dels nostres resultats es despren que:

  • Hi ha un increment en el IMC (al voltant de 1kg/m2) de 5 anys en la població del REGICOR (Obesity, 2007) i en el percentatge d'individus (5%) que són candidats per a un programa de reducció de pes (Br J Nutr, 2007).
  • Independentment de l’IMC, existeix una relació directe entre el diàmetre de cintura i els nivells d'oxidació de LDL i inflamació (Am J Clin Nutr, 2006), així com amb el consum d’alcohol (EJN, 2007).
  • La càrrega glicèmica però no l'índex glicèmic està associada amb l'IMC (Am J Nutr, 2008).
  • L'adherència a la dieta mediterrània està relacionada inversament amb l'IMC (J Nutr, 2004), mentre que el consum de menjar ràpid està directament relacionat amb l’IMC, fins i tot en una població mediterrània com la de Girona (Br J Nutr 2007). Desafortunadament, les nostres dades mostren que el cost monetari dels patrons dietètics associats amb un menor IMC és major que el d’altres patrons dietètics (Int J Obes, 2006).

En el marc de l'estudi PREDIMED (veure estudis d'intervenció 4), s'han dut a terme diversos estudis transversals amb dades basals de l'inici de l'estudi estudiant la relació de:

  • Consum de begudes alcohòliques amb hàbits alimentaris en una població mediterrània (Am J Health Promot, 2007).
  • Adherència a la dieta mediterrània amb factors de risc cardiovascular (Eur J Cardiovasc Prev Rehabil, 2008).

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte