Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies / Acte

 • 09/06/2023 - Acte

  75 anys investigant per a la salut de les persones

  Situat en un enclavament privilegiat, davant el mar, al costat de l'Hospital del Mar i al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), l'institut aposta per la recerca translacional d'excel·lència, que busca respostes als problemes biomèdics per traslladar-les a la pràctica clínica. I ho fa amb una estratègia d'atracció de talent, facilitant la feina de joves investigadors i investigadores que vulguin establir-se a Barcelona per portar a terme els seus projectes. I amb la suma, a través d'aliances estratègiques, amb la Universitat Pompeu Fabra, el Barcelonaβeta Brain Research Center de la Fundació Pasqual Maragall i altres centres de primera línia per avançar en una recerca biomèdica d'excel·lència.

  Més informació "75 anys investigant per a la salut de les persones"

 • 06/06/23 - Acte

  La primera Conferència Nat explora El llenguatge de les neurones amb experts i expertes mundials en neurociència

  El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques organitzen la primera Conferència NAT que tindrà lloc els propers 15 i 16 de setembre al Museu del parc del Fòrum. Amb el títol El Llenguatge de les neurones el Museu acollirà experts i expertes de primera línia mundial en recerca sobre el cervell. L'objectiu de la conferència és explorar les darreres investigacions sobre la «representació neural». La representació neural és un concepte en neurociència que es refereix al codi, al "llenguatge" que utilitzen les neurones per comunicar-se entre elles i passar-se informació. Aquest llenguatge permet a les neurones saber que una altra neurona vol dir-li, per exemple, que a fora hi ha una poma i no una taronja, emmagatzemar aquesta informació i poder-la usar més endavant. La idea de representació és un concepte fonamental en neurociència i és necessari per comprendre com funciona el cervell. Tanmateix, malgrat la rellevància d'aquest concepte, la neurociència encara no disposa d'una idea clara, universal i àmpliament acceptada sobre què significa que un sistema nerviós representi alguna cosa, sobre què fa que una activitat neuronal sigui una representació i sobre què es representa.

  Més informació "La primera Conferència Nat explora El llenguatge de les neurones amb experts i expertes mundials en neurociència"

 • 13/01/2023 - Acte

  Reunió anual del Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

  La trobada, un èxit de participació amb més de 120 inscrits i inscrites, ha servit per analitzar l'activitat del programa i les línies estratègiques de creixement. El Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha celebrat aquest matí la seva reunió anual, a la qual s'han analitzat les línies mestres del programa i s'han analitzat els principals reptes de futur. La iniciativa ha estat un èxit, amb més de 120 persones inscrites a la Sala Josep Marull.

  Més informació "Reunió anual del Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques"

 • 21/12/2022 - Acte

  La Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·labora en la recerca en immunoteràpia en càncer de mama

  La recerca en immunoteràpia en càncer que es desenvolupa a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha rebut un nou impuls gràcies a la donació de 43.250 euros de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. El president de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, Xavier Trias, ha fet l'entrega del xec a les joves investigadores Marta Bort, Laura Ibàñez i Iván Pérez, en representació de l'equip investigador del projecte Role of Interferon- Gamma in T cell-mediated elimination of breast cancer tumoral cells, escollit mitjançant la convocatòria interna "llavor d'immunoteràpia". Aquesta proposta pretén estudiar, mitjançant una prova de concepte, alguns dels mecanismes moleculars que utilitzen les cèl·lules tumorals per no respondre a la immunoteràpia, amb l'objectiu de millorar els tractaments en el càncer de mama.

  Més informació "La Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·labora en la recerca en immunoteràpia en càncer de mama"

 • 30/09/2022 - Acte

  Open PRBB 2022: El 8 d'octubre obrim de nou les portes a la ciutadania

  Després de dos anys de pandèmia el pròxim dia 8 d'octubre de 10:00 a 14:30 h arriba una nova edició presencial de l'OpenPRBB per veure i escoltar la ciència de primera mà. Els diferents centres de recerca del PRBB oferirem una gran diversitat d'activitats gratuïtes per a tota la família. Durant el matí de dissabte, els majors de 12 anys podran conèixer la ciència de la mà dels seus protagonistes amb les visites guiades. De 10:00 a 13:30h tenim preparades diverses rutes que, simultàniament, recorreran l'edifici i visitaran diferents laboratoris. En el cas de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar) podreu visitar la Unitat d'Assajos Clínics , els laboratoris antidoping, de teràpia molecular del càncer, de cèl·lules mare i càncer, de  patologia crítica, el grup de recerca Neurovascular i el Biobanc on cadascun d'ells us explicarà en què consisteix la seva tasca i la recerca que estan realitzant actualment.

  Més informació "Open PRBB 2022: El 8 d'octubre obrim de nou les portes a la ciutadania"

 • Acte

  L’IMIM - Hospital del Mar estudia els beneficis de la musicoteràpia en pacients ingressats a l’UCI

  Analitzarà l'estat dels pacients amb diagnòstic de deliri per determinar si l'activitat musical adaptada al tractament dels pacients genera beneficis sobre el seu estat, els nivells d'estrès i d'indicadors de benestar. El treball es farà en coordinació amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. La filantropia fa possible reprendre el programa de musicoteràpia gràcies a la donació de la Fundación Manuel Lao i la col·laboració de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. L'UCI de l'Hospital del Mar és pionera en la humanització de l'atenció als pacients ingressats, amb un programa que inclou sortides terapèutiques per veure el mar, la utilització de realitat virtual per reduir l'ansietat dels malalts i altres iniciatives.

  Més informació "L’IMIM - Hospital del Mar estudia els beneficis de la musicoteràpia en pacients ingressats a l’UCI"

 • Acte

  Nou impuls per a la validació d’una prova metabolòmica pel diagnòstic precoç del càncer de pàncrees

  El projecte liderat pel Dr. Òscar Pozo, del Grup de recerca en Metabolòmica aplicada de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha rebut la beca a la recerca clínica Carmen Delgado/Miguel Pérez Mateo, que atorguen l'Asociación Cáncer de Páncreas y l'Asociación Española de Pancreatología.

  Més informació "Nou impuls per a la validació d’una prova metabolòmica pel diagnòstic precoç del càncer de pàncrees"

 • 23/05/2022 - Acte

  Debat “l’Experimentació animal en ciència” –28 de maig (15a Festa de la Ciència)

  La recerca i el coneixement tornen a sortir al carrer amb la 15a Festa de la Ciència que organitza l'Ajuntament de Barcelona. Els propers 28 i 29 de maig 200 activitats, 27 espais diferents i més de 150 entitats de la ciutat relacionades amb la ciència i la divulgació t'esperen a la Rambla del Raval. En aquest sentit, l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) us convida al debat sobre "l'Experimentació animal en Ciència" que organitza i que tindrà lloc el dissabte 28 de maig a les 20:00h Els participants del debat seran: Arnau Busquets: moderador i investigador amb models animals a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar). Sergi Vila: membre de l’Acord en transparència en experimentació animal (COSCE) (Confederación de Sociedades Científicas de España) Domingo Gargallo: cofundador i vicepresident de REMA (Red Española para el Desarrollo de Métodos Alternativos a la Experimentación Animal)

  Més informació "Debat “l’Experimentació animal en ciència” –28 de maig (15a Festa de la Ciència)"

 • 22/03/2022 - Acte

  L’IMIM organitza de nou el cicle “Visions de la Ciència. El nostre cervell aquest gran desconegut”

  Des del 25 d'abril fins al 20 de juny de 2022, tindrà lloc a diferents biblioteques de Barcelona el cicle "El nostre cervell aquest gran desconegut", sota l'auspici de la xarxa de biblioteques de Barcelona. Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona, i que per tercer any l'han encarregat a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) gràcies a l'èxit obtingut en les edicions anteriors. El cicle té una durada de 8 setmanes. Cada dilluns a les 18:30h hi haurà xerrades de caràcter gratuït i obertes a tothom, que tractaran temes relacionats amb el cervell, un òrgan complex i fascinant del que encara ens queda molt per descobrir. En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en aquest àmbit gràcies a la participació com a ponents dels millors experts de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. Coneixerem des de com funciona el cervell o com es comporta davant la malaltia fins com es veuen les emocions al cervell o quines són les darreres tècniques quirúrgiques cerebrals. 

  Més informació "L’IMIM organitza de nou el cicle “Visions de la Ciència. El nostre cervell aquest gran desconegut”"

 • 17/10/2019 - Acte

  Jornada de Portes Obertes al PRBB- Del 26 al 31 d’octubre

  El PRBB i els seus centres estem preparant la propera edició de la Jornada de Portes Obertes. Com sempre, celebrarem la nostra festa de divulgació científica per a tota la família a l'octubre, organitzada amb el suport dels voluntaris i voluntàries de parc. Però tota la resta, serà diferent! La situació actual no ens permet organitzar un esdeveniment presencial, així que en aquesta ocasió la nostra habitual Jornada de Portes Obertes serà 100% virtual. I ho farem amb una agenda d'una setmana plena d'activitats per gaudir des de casa, amb la família i amics o des de centres educatius.

  Més informació "Jornada de Portes Obertes al PRBB- Del 26 al 31 d’octubre"

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte