IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies / Acte

 • 30/09/2022 - Acte

  Open PRBB 2022: El 8 d'octubre obrim de nou les portes a la ciutadania

  Després de dos anys de pandèmia el pròxim dia 8 d'octubre de 10:00 a 14:30 h arriba una nova edició presencial de l'OpenPRBB per veure i escoltar la ciència de primera mà. Els diferents centres de recerca del PRBB oferirem una gran diversitat d'activitats gratuïtes per a tota la família. Durant el matí de dissabte, els majors de 12 anys podran conèixer la ciència de la mà dels seus protagonistes amb les visites guiades. De 10:00 a 13:30h tenim preparades diverses rutes que, simultàniament, recorreran l'edifici i visitaran diferents laboratoris. En el cas de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar) podreu visitar la Unitat d'Assajos Clínics , els laboratoris antidoping, de teràpia molecular del càncer, de cèl·lules mare i càncer, de  patologia crítica, el grup de recerca Neurovascular i el Biobanc on cadascun d'ells us explicarà en què consisteix la seva tasca i la recerca que estan realitzant actualment.

  Més informació "Open PRBB 2022: El 8 d'octubre obrim de nou les portes a la ciutadania"

 • Acte

  L’IMIM - Hospital del Mar estudia els beneficis de la musicoteràpia en pacients ingressats a l’UCI

  Analitzarà l'estat dels pacients amb diagnòstic de deliri per determinar si l'activitat musical adaptada al tractament dels pacients genera beneficis sobre el seu estat, els nivells d'estrès i d'indicadors de benestar. El treball es farà en coordinació amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. La filantropia fa possible reprendre el programa de musicoteràpia gràcies a la donació de la Fundación Manuel Lao i la col·laboració de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. L'UCI de l'Hospital del Mar és pionera en la humanització de l'atenció als pacients ingressats, amb un programa que inclou sortides terapèutiques per veure el mar, la utilització de realitat virtual per reduir l'ansietat dels malalts i altres iniciatives.

  Més informació "L’IMIM - Hospital del Mar estudia els beneficis de la musicoteràpia en pacients ingressats a l’UCI"

 • Acte

  Nou impuls per a la validació d’una prova metabolòmica pel diagnòstic precoç del càncer de pàncrees

  El projecte liderat pel Dr. Òscar Pozo, del Grup de recerca en Metabolòmica aplicada de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha rebut la beca a la recerca clínica Carmen Delgado/Miguel Pérez Mateo, que atorguen l'Asociación Cáncer de Páncreas y l'Asociación Española de Pancreatología.

  Més informació "Nou impuls per a la validació d’una prova metabolòmica pel diagnòstic precoç del càncer de pàncrees"

 • 23/05/2022 - Acte

  Debat “l’Experimentació animal en ciència” –28 de maig (15a Festa de la Ciència)

  La recerca i el coneixement tornen a sortir al carrer amb la 15a Festa de la Ciència que organitza l'Ajuntament de Barcelona. Els propers 28 i 29 de maig 200 activitats, 27 espais diferents i més de 150 entitats de la ciutat relacionades amb la ciència i la divulgació t'esperen a la Rambla del Raval. En aquest sentit, l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) us convida al debat sobre "l'Experimentació animal en Ciència" que organitza i que tindrà lloc el dissabte 28 de maig a les 20:00h Els participants del debat seran: Arnau Busquets: moderador i investigador amb models animals a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar). Sergi Vila: membre de l’Acord en transparència en experimentació animal (COSCE) (Confederación de Sociedades Científicas de España) Domingo Gargallo: cofundador i vicepresident de REMA (Red Española para el Desarrollo de Métodos Alternativos a la Experimentación Animal)

  Més informació "Debat “l’Experimentació animal en ciència” –28 de maig (15a Festa de la Ciència)"

 • 22/03/2022 - Acte

  L’IMIM organitza de nou el cicle “Visions de la Ciència. El nostre cervell aquest gran desconegut”

  Des del 25 d'abril fins al 20 de juny de 2022, tindrà lloc a diferents biblioteques de Barcelona el cicle "El nostre cervell aquest gran desconegut", sota l'auspici de la xarxa de biblioteques de Barcelona. Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona, i que per tercer any l'han encarregat a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) gràcies a l'èxit obtingut en les edicions anteriors. El cicle té una durada de 8 setmanes. Cada dilluns a les 18:30h hi haurà xerrades de caràcter gratuït i obertes a tothom, que tractaran temes relacionats amb el cervell, un òrgan complex i fascinant del que encara ens queda molt per descobrir. En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en aquest àmbit gràcies a la participació com a ponents dels millors experts de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. Coneixerem des de com funciona el cervell o com es comporta davant la malaltia fins com es veuen les emocions al cervell o quines són les darreres tècniques quirúrgiques cerebrals. 

  Més informació "L’IMIM organitza de nou el cicle “Visions de la Ciència. El nostre cervell aquest gran desconegut”"

 • 17/10/2019 - Acte

  Jornada de Portes Obertes al PRBB- Del 26 al 31 d’octubre

  El PRBB i els seus centres estem preparant la propera edició de la Jornada de Portes Obertes. Com sempre, celebrarem la nostra festa de divulgació científica per a tota la família a l'octubre, organitzada amb el suport dels voluntaris i voluntàries de parc. Però tota la resta, serà diferent! La situació actual no ens permet organitzar un esdeveniment presencial, així que en aquesta ocasió la nostra habitual Jornada de Portes Obertes serà 100% virtual. I ho farem amb una agenda d'una setmana plena d'activitats per gaudir des de casa, amb la família i amics o des de centres educatius.

  Més informació "Jornada de Portes Obertes al PRBB- Del 26 al 31 d’octubre"

 • 10/02/2020 - Acte

  Un estudi indica la importància de dissenyar inhibidors específics per PARP-1 i PARP-2 per millorar la seva efectivitat contra el càncer

  El grup de recerca en Poli- (ADP-ribosa)-polimerases de l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), liderat per José Yélamos, acaba de publicar un estudi a la revista Oncogene on mostra que la deficiència específica de PARP-1 o de PARP-2 en limfòcits T dóna lloc a una millor resposta antitumoral i per tant a un retard en el creixement del tumor. Per contra, han trobat una pitjor resposta immune enfront del tumor i per tant, un major creixement tumoral quan hi ha una doble deficiència de PARP-1 i PARP-2 en els limfòcits T. "Actualment, tots els fàrmacs inhibidors de PARP disponibles actuen de la mateixa manera davant de les dues proteïnes, PARP-1 i PARP-2, però els nostres resultats indiquen que seria molt important desenvolupar fàrmacs més selectius que inhibeixin de manera específica cadascuna d'elles, per així aconseguir una millor resposta contra el tumor" explica José Yélamos.

  Més informació "Un estudi indica la importància de dissenyar inhibidors específics per PARP-1 i PARP-2 per millorar la seva efectivitat contra el càncer"

 • 04/02/2020 - Acte

  11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

  Actualment, les dones i nenes troben barreres de molts tipus, de vegades molt subtils, que dificulten la seva presència a la ciència. El 15 de desembre de 2015 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, convidant a que s'organitzessin activitats d'educació i sensibilització pública que ajudessin a aconseguir una major participació i progrés de les dones i les nenes a la ciència. Des de l'IMIM ens adherim a la commemoració d'aquest dia fent una sèrie d'accions i campanyes. Enguany, igual que l'any passat, hem creat la campanya #SheInspiredMe en la que demanem a investigadors i investigadores de la nostra Institució que ens diguin una investigadora que els ha inspirat en la seva trajectòria científica i perquè.

  Més informació "11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència"

 • 28/10/2019 - Acte

  La recerca en el camp de la fecundació in vitro, protagonista a Barcelona

  La tasca de l'Hospital del Mar i de l'IMIM per avançar a l'estudi de la fecundació in vitro va tenir un lloc destacat al 20th World Congress on In Vitro Fertilization, celebrat a Barcelona entre el 24 i el 26 d'octubre. El Dr. Miguel Ángel Checa, cap de secció de Reproducció Humana del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia i cap del Grup de recerca en infertilitat de Barcelona de l'IMIM, va ser un dels ponents destacats a una de les trobades més destacades en aquest camp, a la qual es donen cita els experts més destacats al món. La seva conferència, Freeze all strategies for all embryos, repassava la recerca realitzada en els últims anys en la congelació d'embrions abans de la implantació. Uns estudis que van culminar l'any 2012 en un estudi presentat a la reunió anual de l'European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i que ha derivat en una línia de recerca per optimitzar el procés.

  Més informació "La recerca en el camp de la fecundació in vitro, protagonista a Barcelona"

 • 30/09/2019 - Acte

  El proper dissabte dia 5 d’octubre tindrà gust a ciència

  Un any més els centres del PRBB oferiran una gran diversitat d'activitats per als ciutadans en la seva jornada de portes obertes del proper dissabte 5 d'octubre. Us convidem a gaudir al llarg de tot el matí (9h a 15h) d'aquesta Jornada que any rere any acosta la ciència a la ciutadania amb un gran èxit de públic. Els visitants podran descobrir l'interior de diferents organismes amb ulleres de realitat virtual, participar en videojocs per avançar en la investigació genòmica o dissenyar vacunes eficients. Poder endinsar-se a l'emblemàtic edifici del PRBB és un altre dels atractius. S'obren quasi 2.000 places en visites guiades per conèixer millor aquesta infraestructura científica.

  Més informació "El proper dissabte dia 5 d’octubre tindrà gust a ciència"

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte