Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/01/2023 - Acte

Reunió anual del Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

La trobada, un èxit de participació amb més de 120 inscrits i inscrites, ha servit per analitzar l'activitat del programa i les línies estratègiques de creixement.

El Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha celebrat aquest matí la seva reunió anual, a la qual s'han analitzat les línies mestres del programa i s'han analitzat els principals reptes de futur. La iniciativa ha estat un èxit, amb més de 120 persones inscrites a la Sala Josep Marull.

El director del Programa i cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, el Dr. Joan Albanell, ha destacat que "la recerca del programa ha arribat a un nivell molt alt de producció científica i de transferència, liderant grans projectes europeus amb l'objectiu de millorar la supervivència dels pacients amb càncer". En aquest sentit, algunes de les presentacions portades a terme a la reunió han analitzat l'esforç per atreure talent investigador, així com la recerca en cèl·lules mare canceroses en tumors sòlids i càncer hematològics i la utilització de la immunoteràpia i de la medicina personalitzada en càncer de mama. També s'ha tractat la medicina personalitzada en càncer digestiu i la tasca de dos dels grups emergents del programa, centrats en el microambient tumoral i la incidència de la microbiota.

La reunió ha comptat també amb una ponència a càrrec del Dr. Manuel Valiente, coordinador del Grup de Metàstasis Cerebral del CNIO, que ha analitzat les estratègies per fer front a la letalitat en ratolins i humans en aquesta patologia.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte