Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/11/2020 - Informació institucional

Jordi Alonso, Montse Fitó, Joaquim Bellmunt i Margarita Triguero-Mas, entre els científics més citats del món

Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública, Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició, Joaquim Bellmunt, investigador del grup de recerca en teràpia molecular del càncer i Margarita Triguero-Mas, investigadora del grup de recerca ciutats saludables i justícia ambiental (UAB-IMIM) figuren a la llista dels científics més citats del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació.

Aquesta llista anual identifica els investigadors que demostren una influència significativa en el seu camp o camps d'investigació elegits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant l'última dècada. Els seus noms s'extreuen de les publicacions que es troben en l'1% superior per cites per camp i any de publicació en l'índex de cites del  "Web of Science".

La metodologia que determina el "qui és qui" dels investigadors més influents es basa en les dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics i de dades de l'Institute for Scientific Information de Clarivate. També utilitza els recomptes per identificar els països i les institucions de procedència on es troben aquestes elits científiques.

Aquesta és la setena  edició de la llista de Clarivate Analytics, que enguany està formada per 6.389 investigadors de 60 països. Els científics que hi apareixen s'han triat entre l'1% més citat de 21 camps de la recerca y les ciències socials. En aquesta edició s'han tingut en compte els articles publicats entre el 2009 i el 2019. Són, per tant, els investigadors que tenen més impacte en les seves respectives àrees d'investigació.

Dra Montse Fitó, Dr Jordi Alonso, Dr Joaquim Bellmunt i Dra. Margarita Triguero-Mas. Font: IMIM.

Jordi Alonso, que ja va aparèixer a la llista a les quatre edicions anteriors, està assignat a la disciplina de Psiquiatria i Psicologia, ja que la seva recerca es centra en la percepció de la salut i la freqüència i la càrrega de les malalties mentals, així com els seus determinants a escala poblacional. Jordi Alonso és també catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública al CEXS-UPF i investigador associat del CIBER en Epidemiologia i Salut Pública.

Montse Fitó, que va aparèixer a les dues edicions anteriors, està assignada a la categoria de Ciències Agrícoles i la seva recerca està vinculada als estudis d'intervenció nutricional amb l'objectiu d'esbrinar l'efecte de la dieta sobre els factors de risc cardiovascular i malalties cardiovasculars, així com establir els mecanismes cel·lulars i moleculars que promouen aquests beneficis. Montse Fitó és també investigadora del CIBER en Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició.

Joaquim Bellmunt, que va aparèixer a l'edició anterior, està assignat a la categoria de Medicina Clínica i la seva recerca està vinculada a l'oncologia clínica gènito-urinària, els fàrmacs dirigits a noves dianes terapèutiques i la recerca translacional en l'àmbit de la immunoteràpia i dels receptors de factors de creixement i l'angiogènesi, entre d'altres, com a objectius en la teràpia del càncer.

Margarita Triguero-Mas, apareix per primera vegada a la llista pels seus estudis en els determinants socials que fan possible unes ciutats més saludables i justes, i pels estudis sobre els impactes socials i sobre la salut que resulten de la planificació i creació de ciutats més verdes, sostenibles i resilients.

La llista d'enguany contínua reconeixent als investigadors amb els màxims nivells d'influència i impacte, ja que inclou 26 premis Nobel, entre ells tres anunciats aquest any: Emmanuelle Charpentier, Max Planck Unit for the Science of Pathogens, Berlin, Germany (Chemistry), Jennifer A. Doudna, University of California, Berkeley, United States (Chemistry) i Reinhard Genzel, Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics, Garching, Germany and University of California, Berkeley, United States (Physics). També s'inclouen 77 Clarivate Analytics Citation Laureates: persones que, mitjançant l'anàlisi de cites, s'han identificat com a investigadors de classe Nobel i possibles receptors del Premi Nobel.

Moltes felicitats a tots!

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte