Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Recerca hepatològica Montserrat Garcia

El nostre grup treballa des de l’any 2000 en diferents línees de recerca:

Història natural de la cirrosi descompensada, ascites, insuficiència renal i infeccions.

Des de fa anys hem desenvolupat estudis amb l’objectiu de conèixer diferents aspectes de la història natural de la cirrosi descompensada. El projecte, realitzat de forma conjunta amb el Grup d’Hepatologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha estudiat la història natural de la cirrosi per virus C (J Hepatol 2004), la probabilitat d’aparició de carcinoma hepatocel.lular (Liver Int 2006) i la història natural de l’ascites (Clin Gastro Hep 2006). Posteriorment hem estudiat la història natural de la peritonitis bacteriana espontànea i les característiques de l’ascites neutrocítica cultiu negatiu.

Resposta virològica i cinètica viral durant el tractament de l’hepatitis C en pacients amb i sense co-infecció per VIH

El nostre grup ha participat en diferents estudis propis i col·laboratius sobre tractament de l’hepatitis C en pacients amb i sense co-infecció per VIH (Gastroenterology 2006, AIDS 2006, J Vir Hep 2007, AIDS 2007, N Eng J Med 2007). A més hem realitzat treballs per investigar la cinètica viral i els patrons de resposta en aquests grups de pacients desenvolupats en col.laboració amb el Servei de Malalties Infeccioses del nostre Hospital i la Unitat Clínica de VIH i la Fundació de la Lluita contra la SIDA de l’Hospital de Germans Trias i Pujol.

Adherència al tractament de l’hepatitis C i estudi, prevenció i tractament de la patología psiquiàtrica associada a l’interferó.

En col.laboració amb altres Grups i Serveis del nostre Centre hem dissenyat un programa d’atenció multidisciplinar en el tractament de la hepatitis C. L’avaluació de l’impacte d’aquest programa en l’adherència al tractament i la seva eficàcia, ha permès finalitzar diferents treballs especialment en l’àrea de les malaties psiquiàtriques, treballant conjuntament amb membres del Grup de Recerca Clinica en Farmacologia Humana i Neurociències de l’IMIM i amb el Servei de Psiquiatria de l’Hospital del Mar (Europ Neuropshicol 2005, Alim Pharm Ther 2008, Gen Hosp Pshychiatry 2008).

Progressió de la fibrosi en l’hepatitis C amb i sense co-infecció VIH. Factors metabòlics (resistència a la insulina). Predicció de la fibrosi mitjançant tècniques incruentes.

Estem portant a terme diferents treballs encaminats a avaluar la progressió histològica de la fibrosi i la influència de diferents factors metabòlics com la resistència a la insulina en diferents poblacions de pacients amb hepatitis C (Gastro 2005, J Hep 2006). Al mateix temps estem treballant en el disseny i l’avaluació de tests no invasius de predicció de la fibrosi (Hepatol 2006).

Contacte

Coordinadora:
Montse Garcia(ELIMINAR)

Tel:
93 248 34 21

Pg Marítim, 25-29
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte