Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Immunitat i infecció Miguel López-Botet

Tornar

Paper de les cèl·lules NK en la resposta a tumors i la immunoteràpia.

Aura Muntasell

Els limfòcits NK tenen la capacitat de reconèixer i eliminar cèl·lules transformades així com de facilitar el desenvolupament de respostes adaptatives específiques de tumor, mitjançant la secreció de citocines pro-inflamatòries que modifiquen l'entorn tumoral. S'han descrit múltiples mecanismes que debiliten o alteren la funció de les cèl·lules NK en pacients amb càncer.

Els nostres objectius actuals inclouen:

  1. La identificació de molècules susceptibles de ser manipulades amb tractaments biològics (immunoteràpia) que incrementin l'arribada, la persistència i/o la funció dels limfòcits NK en el microambient tumoral.
  2. L'estudi de les cèl·lules NK com a biomarcadors predictius de resposta/resistència als tractaments en pacients amb càncer de mama i còlon.
  3. El desenvolupament de protocols per optimitzar teràpia cel·lular del càncer basada en limfòcits NK i la monitorització dels pacients.

L'abordatge experimental combina estudis bàsics en models pre-clínics i estudis observacionals en col·laboració amb els Serveis d' Oncologia Mèdica i Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte