Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Control del dopatge a l’esport Rosa Ventura

Tornar

Biomarcadors de l'exposició a l'abús de drogues

Nicotina, alcohol . Durant molts anys ens hem centrat a resoldre els problemes analítics associats a matrius no convencionals mitjançant l'anàlisi de diferents substàncies del pèl, les dents, la saliva, etc. Amb aquesta experiència, hem estat col.laborant amb altres grups que treballen en assumptes de la salut relacionats amb l'exposició al fum ambiental de tabac (ETS, per les seves sigles en anglès) Aquesta col.laboració s'ha ampliat a l'anàlisi dels metabòlits de la nicotina en la saliva o a l'anàlisi de la nicotina en el pèl.

Ja que la toxicitat del ETS encara s'està estudiant, vam esperar seguir col.laborant amb grups que treballen en la epidemiologia d'aquest problema per a la salut mitjançant la investigació d'altres biomarcadors millor relacionats amb la toxicitat.

Acabem de començar una altra prometedora línia d'investigació relacionada amb la toxicitat de l'exposició a l'alcohol i, especialment, el que es denomina FASD, (trastorns de l'espectre alcohòlic fetal) i en particular la síndrome alcohòlica fetal a través de la recerca de biomarcadors com l'àcid lisofosfatídic (LPA) i els seus anàlegs. S'ha observat que aquesta substància (LPA) està esgotada en un model de cèl.lules glials exposades a alcohol, i fins i tot podria utilitzar-se com un tractament per a evitar part de la lesió neuronal. S'ha iniciat una col.laboració amb la Facultat de Medicina (UB).

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte