Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Caracterització i desenvolupament de Processos d'Elaboració de Productes Panificables amb Impacte positiu en la Salut Humana: Estudi en models Humans de Inflamació i Disbiosi Intestinal. Retos colaboración 2017

L'objectiu principal del projecte és l'obtenció de nous productes panificables que, complint els requisits d'acceptabilitat sensorial del consumidor, aportin benefici a la salut humana. Per a això, serà necessari caracteritzar, identificar i crear ferments Massa Mare Compacta (MMC) estables i amb la major capacitat d'aconseguir els resultats esperats, aplicant la innovació d'Elías Forner en pans elaborats amb el 100% de farina de blat.
 
Elías Forner, és una empresa de fleca artesana, que integra la totalitat de la cadena de valor del "pa artesà", adquirint els processos productius ancestrals del bon pa, basats en dos pilars: bona matèria primera i temps. Basa la seva diferenciació en la tècnica de la fermentació i de control del gra en origen, amb una alta qualitat tant a nivell nutricional, com organolèptic i mitjançant l'aplicació de mètodes artesanals en totes les fases de la producció.
 
El pa és, al costat de l'oli d'oliva, un dels pilars fonamentals de la dieta mediterrània ja que ens aporta fibra, hidrats de carboni, vitamines del grup B, minerals (fòsfor, magnesi i calci) i proteïnes vegetals. Mitjançant el projecte es busca establir els mecanismes fisiopatològics que poden explicar aquests beneficis. La consecució del projecte suposaria l'aparició al mercat de nous pans més saludables destinats a un ampli segment de la població.
 
Beneficiaris:
 
ELIAS FORNER, Fundació IMIM (FIMIM), Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IdIBGi)
 
Finançat per:
 
FEDER / Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats - Agència Estatal de Recerca / Projecte RTC-2017-6467-2


 

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte