Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/02/2017 - Informació institucional

Investigadors de l’IMIM participen en “Investiga amb Recercaixa” adreçat a les escoles de primària

Donaran suport a dos projectes de recerca

El Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l’IMIM torna a participar enguany en el programa “Investiga amb RecerCaixa” que impulsen l’Obra Social La Caixa i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) amb l’objectiu de promoure salut i promoure vocacions. Roberto Elosúa i Irene Roman compartiran amb nens de cinquè i sisè de Primària el seu projecte “Anàlisi de l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular” en la quarta edició d’“Investiga amb Recercaixa”.

Investiga amb RecerCaixa és una iniciativa en què participen anualment prop de 1.000 estudiants de 10 a 12 anys. La seva característica més especial és que compta amb el suport d’investigadors reals que reben ajuts de RecerCaixa, com a consultors “de luxe”, a més de suport pedagògic i una gran trobada final on exposar els seus resultats. A cadascun dels grups d’investigadors se’ls assignen 2 o 3 escoles, que durant el curs dissenyen i executen un autèntic projecte científic i tenen l’oportunitat de conèixer la ciència de primera mà amb el contacte i les visites als investigadors. 

Va ser justament perquè el projecte “Anàlisi entre l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular” del Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l’IMIM rebia un dels ajuts de RecerCaixa que se’ls va proposar de participar en aquesta especial vessant infantil del projecte 

Treballar amb nens i nenes

Per als investigadors, l’experiència de l’any passat de poder treballar amb nens i nenes en un projecte llarg ha estat un al·licient afegit, perquè fins ara no ho havien fet mai i, els permet arribar a un sector de la població cabdal per la prevenció en salut cardiovascular: la població més jove i les seves famílies. A més, tot i l’esforç i la feina que comporta aquest projecte, els investigadors van quedar impressionats amb l’altíssim grau de motivació, entusiasme i participació dels nens i nenes. 

Promoure salut, promoure vocacions 

Cada escola participant, amb l’assessorament pedagògic de l’ACUP i RecerCaixa i el suport dels investigadors, han de poder desenvolupar un projecte propi relacionat amb el del grup de recerca. Un cop decidit i posat en marxa, els investigadors visiten les escoles per conèixer-lo en directe i respondre dubtes o aportar més idees de les que es poden oferir per correu electrònic. Després, seran els alumnes els qui visitin els laboratoris i les instal·lacions de l’IMIM per conèixer el dia a dia dels investigadors. 
Aquest acostament mutu, a més de les constants preguntes infantils sobre la infància, la vida i les carreres dels investigadors, pot inspirar més d’un nen o nena en el camí cap a la ciència, que també és un dels objectius del programa. Finalment, cap al mes de maig, els alumnes exposaran el resultat dels seus treballs i experiències acostumant-se a presentar-les i difondre-les a la societat, tal i com fan els propis investigadors professionals.

Més informació: 
https://obrasociallacaixa.org/ca/investigacion-y-salud/investigacion-ciencias-sociales-humanidades/actividades-y-presentacion-de-resultados/investiga-con-recercaixa

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte