Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/04/2022 - Informació general

S'inicia l'estudi PROMES-U per a promoure la salut mental de l’alumnat

S'inicia el projecte de recerca PROMES-U, que té per objectiu millorar la salut mental d'estudiants universitaris/es mitjançant l'estudi dels factors que poden influir en l'aparició de problemes de salut mental, així com la implementació i avaluació d'intervencions en línia de promoció de la salut mental i de prevenció de problemes de depressió i ansietat. L'estudi està liderat per l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i hi participen la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Jaume I de Castelló, la Miguel Hernández d'Elx, i la Universitat de Saragossa.

"Amb aquest estudi volem avaluar la salut mental de l'alumnat i una de les motivacions és saber com ha afectat la situació pandèmica en els últims anys. Continuem en la línia del projecte UniverSal, que vam acabar al 2019", explica Jordi Alonso, coordinador del projecte, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM i catedràtic de Salut Pública a la UPF

L'estudi consisteix a respondre dos qüestionaris en línia sobre salut mental, un ara, i el segon l'any vinent. En respondre cadascun dels qüestionaris, els/les participants rebran un informe personalitzat amb detalls sobre la seva salut mental, consells per a millorar-la, així com recursos en línia i presencials als quals poden acudir en cas de necessitar ajuda.

Equip investigador de l’estudi PROMES-U

Al final del primer qüestionari, es demanarà a cada participant si vol formar part d'un grup més reduït per a dur a terme l'Avaluació Via Mòbil, una avaluació més intensiva de 15 dies, en la qual, en cas de tenir una participació igual o superior al 80%, la persona rebrà una recompensa de 30 euros.

En el segon any de l'estudi es durà a terme una intervenció en línia per a aquells participants amb el risc de presentar depressió i/o ansietat que desitgin promoure la seva salut mental.

Els i les estudiants podran participar a la web de l'estudi o a l'Instagram de l'estudi (@estudio_promes_u), o per mitjà dels QR que es poden trobar en les diferents facultats.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte