IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Serveis sanitaris - Línies de recerca

El nostre Grup aplica mètodes epidemiològics i psicomètrics per a produir nous coneixements sobre les necessitats d'atenció sanitària i els resultats de la utilització dels serveis sanitaris. El nostre interès de recerca se centra en la càrrega dels trastorns mentals comuns i el càncer. Utilitzem mètodes moderns de medició de la qualitat de vida relacionada amb la salut, el benestar, el treball i la discapacitat.  També desenvolupem activitats educatives, de tutoria i de transferència de coneixement.

CÀRREGA DE LA MALALTIA MENTAL

Freqüència, factors de risc, discapacitats i costos econòmics i socials relacionats amb els trastorns mentals comuns i el suïcidi. Som membres del World Mental Health (WMH) Surveys, un consorci de més de 30 països, coordinat per la Universitat de Harvard i l'OMS per a promoure estudis internacionals d'epidemiologia psiquiàtrica. J Alonso és el coordinador europeu i líder del grup de càrrega dels problemes de salut mental.

Projectes en curs o recents

PROMs (Patient-Reported Outcomes Measures)

Hem adaptat i validat més de 40 PROMs, desenvolupat una guia estàndard per a avaluar la qualitat d'aquests instruments (EMPRO), i hem patentat un "Método y sistema para evaluar la calidad de vida relacionada con la salud de un individuo" (sol·licitud de patent nº P200600211). Desenvolupem i mantenim BiblioPRO, una biblioteca virtual de PROMs en espanyol. Formem part d'importants iniciatives internacionals: PROMIS-Patient-Reported Outcomes Measurement Information System, ISOQOL-International Society for Quality of Life Research Committee of Standards and Good Scientific Practices, ICHOM-International Consortium for Health Outcomes Measurement, COSMIN i SISAQOL.

Projectes en curs o recents

  • SISAQOL- Establishing international standards in the analysis of patient-reported outcomes and health-related quality of life data in cancer clinical trials. M. Ferrer, assessor Junta (EC Horizon 2020, 945042, 2021-24)
  • PRO: Application of PRO instruments in SpainO. Garin, IP. (ISCIII-FEDER PI16/00130, 2017-21).

INVESTIGACIÓ DE L'EFICÀCIA COMPARATIVA

Eficàcia, efectivitat, costos i eficiència de procediments mèdics i programes sanitaris (enfocament principal: càncer de pròstata, trastorns mentals comuns i asma). Formem part del TrueNTH Global Registry - Prostate Cancer Outcomes, una iniciativa internacional de Movember Foundation.

Projectes en curs o recents

Contacte

Coordinador:
Jordi Alonso(ELIMINAR)

Tel:
(34) 93 316 07 60

Fax:
(34) 93 316 07 97

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte