IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Serveis sanitaris - Docència del grup

Màster oficinal en Salut Pública

El Màster en Salut Pública és un programa internacional d'excel·lència per a la formació de professionals en salut pública.

Té com a principal objectiu capacitar als estudiants per comprendre els processos de salut/malaltia i els seus determinants des de la perspectiva poblacional, i afrontar els problemes de salut a través d'intervencions col·lectives de promoció, protecció i restauració de la salut.

És un Màster oficial interuniversitari organitzat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El programa ofereix dos itineraris: el de professionalització i el de recerca, amb la mateixa càrrega lectiva (120 crèdits ECTS, dos cursos acadèmics).

Des del curs 2007-2008, el cap del Grup de Serveis Sanitaris (Dr. Jordi Alonso) n’és el coordinador del programa. Alguns dels investigadors del grup participen en el Comitè Directiu i són professors i responsables d’algunes de les assignatures.

Johns Hopkins Fall Institute in Health Policy

El Dr. Jordi Alonso és membre del Comitè Directiu del Fall Institute i participa, cada any, com a professor en algunes assignatures des de l’inici d’aquest programa de postgrau, a Barcelona, el 2004. El Dr. Alonso és també professor associat de la Bloomberg School, Johns Hopkins University, Baltimore, USA, des de 2007.

Formació de MIRs

El nostre grup forma part de la Unitat Docent de Medicina Preventiva i Salut Pública PSMar creada l’any 2003. La Unitat està composta per 4 institucions (Hospital del Mar, IMIM, Agència de Salut Pública de Barcelona, i Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra). El propòsit de la Unitat és oferir una formació completa i de qualitat en Medicina Preventiva i Salut Pública que faciliti assolir l’excel.lència en la realització de la competència professional. La Unitat posa l’ accent en les habilitats i actituds relacionades amb la investigació en salut pública. La Dra. Montserrat Ferrer és tutora de MIRs de l’IMIM des de l’any 2008.

Diploma en Salut Pública

El Diploma en Salut Pública és un programa de postgrau de 30 ECTS organitzat per l'IDEC-UPF, amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu principal del programa és garantir els coneixements i capacitats necessàries per tal que els professionals de la salut pública, a través de les administracions públiques o altres serveis a la ciutadania, puguin desenvolupar de manera més efectiva la seva funció en l'àmbit de la promoció i la protecció de la salut, i el control i prevenció de les malalties de la població, tenint en compte el context socio-polític i econòmic del seu entorn.

El Diploma en Salut Pública s'ofereix en modalitat semipresencial. Al voltant d'un 80% de l'aprenentatge es realitza a distància a través del campus virtual de la Universitat. El Dr. Jordi Alonso n'és el co-director, juntament amb la Dra. Carme Borrell de l'ASPB i la Dra. Carmen Cabezas de l'ASPC. La Dra. Olatz Garin n'és la coordinadora acadèmica.

Tesis en curs

La capacitat formativa del grup ha estat molt important i actualment compta amb 5 investigadors predoctorals (2 d’ells amb contractes competitius) en diferents fases del seu projecte de tesi.

Ávila Pacheco MM. Evaluación económica de los principales tratamientos de Cáncer de Próstata Localizado. Directors: Ferrer M, Alonso J.

Blasco MJ. Factors Associated with Suicidal Ideation and Behavior in University Students Castro JI. A study of factors associated with the outcome of common mental disordersin ambulatory settings. Directors: Forero CG, Alonso J.

Castro JI. A study of factors associated with the outcome of common mental disorders in ambulatory settings. Directors: Forero CG, Alonso J.

Cunillera O. Statistical tools for utility data. Director: Guillén M. Co-director: Ferrer M.

Hernández G. Seguridad, adherencia e impacto en la calidad de vida del tratamiento del asma en niños y adultos. Directora: Ferrer M.

Miranda A. Conducta suicida en adolescentes y adultos jóvenes y factores asociados en subpoblaciones de riesgo. Directors: Castellví P, Alonso J.

Soriano Palacios N. Estudio evaluativo del manejo del paciente con ictus en la Atención Primaria. Directora: Ferrer M. Tutor: Alonso J.

Vilagut G. Screening of mental disorders in the adult general population. Director: Forero CG. Co-director: Alonso J.

Zaror CE. Calidad de vida relacionada con la salud oral en niños y adolescentes. Directora: Ferrer M.

Contacte

Coordinador:
Jordi Alonso(ELIMINAR)

Tel:
(34) 93 316 07 60

Fax:
(34) 93 316 07 97

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte