Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Risc cardiovascular i nutrició Montse Fitó

Tornar

Epidemiologia i tractament de l’obesitat i diabetis

El grup d'endocrinologia s'ha centrat en l'epidemiologia de la diabetis i de l'obesitat, inicialment en la incidència de la diabetis tipus 1 i més recentment en l'estudi de la prevalença de la diabetis mellitus tipus 2 i de l'obesitat a Espanya. El grup també està implicat en el tractament de l'obesitat i el seu seguiment en l'àmbit de l'atenció primària. La Unitat d'Atenció a l'Obesitat Mòrbida de l'Hospital de la Mar (coordinada pel Dr. Goday), un equip multidisciplinari format per professionals d'endocrinologia, cirurgia, infermeria i nutrició, està centrada en el tractament de l'obesitat des d'una teràpia clínica integral i / o quirúrgica. Es pretén aprofundir en l'estudi dels hàbits dietètics en l'obesitat mòrbida i les seves modificacions després de la cirurgia bariàtrica, així mateix s'estudia l'evolució dels factors de risc abans i després de la cirurgia. Es disposa d'una cohort de pacients que han estat candidats a la cirurgia bariàtrica, amb els consecutius seguiments postcirurgia.

El Servei d'Endocrinologia treballa, en col·laboració amb els investigadors de l'IMIM, en l'Estudi PREDIMED-plus descrit més amunt. Tant en el marc de l'estudi PREDIMEDplus com en la cohort de cirurgia bariàtrica, s'estudia l'expansió de la intervenció sobre l'estil de vida al nucli convivencial.

Contribució principal: Zomeño MD, International Journal of Obsity 2020; Gortazar L, BMJ Open Diabetis Res Care 2020; Climent I, J Hypertens 2020; Benaiges D, J Clin Med 2020; Benaiges D, Endocrinol Diabetis Nutr 2020; Julià H, Obes Surg 2019; Gortazar L, Diabetis metab Res Rev 2019; Vazquez LA, Diabetis Ther 2019; Climent I, Surg Obes Relat Dis 2018; Benaiges D, Clin Invest Arterioscler 2017; Pérez-Segura P, Clin transl Oncol 2017; Climent I, Obes Surg 2017; Benaiges D, Am J Hypertens 2016; Benaiges D, Am J Hypertens 2016.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte