Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Determinants Socials i Educació per a la Salut Esther Insa

El grup de recerca en Determinants Socials i Educació per a la Salut està constituït per una xarxa d'investigadors/es que inclou membres senior i postdocs, predocs i col.laboradors. Els membres del grup tenen diferents trajectòries formatives com infermeria, salut pública, biologia, psicologia, història, entre altres disciplines. Tots ells treballen entorn a un objectiu comú: diagnosticar i visibilitzar l'impacte de les condicions formatives, laborals i socials - els determinants socials de la salut -  sobre la salut de les persones i les comunitats.

Els resultats de l'anàlisi de dites condicions és el que permet al grup dissenyar intervencions efectives de prevenció i promoció de la salut, moltes d'elles basades en l'educació en salut. Aquestes persegueixen un propòsit major: passar d'un model social curatiu a un de preventiu.

El grup té dues àrees d'investigació principals:

  • Determinants socials i desigualtats en salut

Els determinants socials en salut són les condicions en les quals les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen i són el resultat de la distribució desigual dels diners, del poder i dels recursos provocant desigualtats en salut.

Les  línies de recerca en aquesta àrea són en precarietat laboral, gènere i salut i migracions.

  • Innovació en educació en salut

L'activitat educativa i de facilitació de l'aprenentatge és un dels pilars del grup amb una clara intenció de transferència de coneixements al Grau en Infermeria, màsters i postgraus, formació continuada de professionals i usuaris/ famílies.

Les línies de recerca en aquesta àrea són en salut escolar, noves metodologies docents i personalització de l'aprenentatge.

Contacte

Coordinadora:
Esther Insa(ELIMINAR)

Tel:
93 2483958

Doctor Aiguader, 80
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte