Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Comunicació intercel·lular en càncer i envelliment Patrick-Simon Welz

La comunicació entre les cèl·lules és essencial per coordinar la funció dels teixits i mantenir l'homeòstasi en els organismes multicel·lulars. El grup de recerca en Comunicació Intercel·lular en Càncer i Envelliment estudia com l'intercanvi alterat d'informació entre les cèl·lules i els teixits influeix en el desenvolupament del càncer i les malalties relacionades amb l'envelliment. Estem desenvolupant nous models in vivo i in vitro per analitzar l'intercanvi d'informació entre les cèl·lules, amb la finalitat de descobrir nous biomarcadors i intervencions terapèutiques dirigides a les vies de senyalització intercel·lular. Les nostres línies de recerca principals se centren en:

  • La comunicació intercel·lular mediada per microRNA (miRNA) en el càncer colorectal

El nostre objectiu és comprendre la implicació de la comunicació intercel·lular mediada per miRNA en el càncer colorectal. Hem generat nous models experimentals in vivo i in vitro que permeten rastrejar la transferència de miRNA entre cèl·lules i teixits. Estem utilitzant aquests models per identificar miRNA extracel·lulars que podrien servir com a biomarcadors d'etapes específiques de la malaltia, i per explorar el potencial de dirigir la transferència intercel·lular de miRNA en intervencions terapèutiques.

  • La comunicació dins de la xarxa del rellotge circadiari en les malalties relacionades amb l'envelliment

Investiguem els mecanismes de comunicació en la xarxa del rellotge circadiari i ens centrem en la senyalització entre el rellotge central de l'hipotàlem i els rellotges dels teixits perifèrics. En particular, ens interessa comprendre la funció de la deterioració de la xarxa del rellotge circadiari en el desenvolupament de les malalties relacionades amb l'envelliment i com es pot millorar la funció de la xarxa del rellotge circadiari en les persones grans.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte