Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Teràpies d'ablació en cirurgía oncològica Fernando Burdío

Tornar

Gnomon

El grup ha desenvolupat un aplicador d'energia de radiofreqüència per l'ablació focal de tumors hepàtics. Es tracta d'un elèctrode cool-wet amb infusió de sèrum hipersalí a distància, el qual permet la creació de lesions tèrmiques més grans i esfèriques que les aconseguides amb els aplicadors Cool-tip convencionals. Permet per tant el tractament de tumors més grans. El nostre grup va concebre aquest nou dispositiu, i després estudis preclínics en model animal, hem completat la Fase I de l'assaig clínic (22 pacients) i recentment hem culminat la Fase II (70 pacients, (http://www.isrctn.com/ISRCTN73194360).

Figura 1. Esquema de l'aplicador híbrid que inclou un elèctrode internament refrigerat i dos tubs expansibles de diàmetre petit per perfondre solució salina hipertònica (20% NaCl) en el teixit a6 mL/h.

Figura 2. Anàlisi computacional de (Model d'Elements Finits) de la temperatura aconseguida en el teixit a la fi de l'ablació en un sistema convencional d'ablació refredat internament (A) i en el nostre sistema d'ablació (B). El color verd (al voltant de 50 ºC) dóna forma al volum d'ablació final estimat. En el nostre sistema d'ablació (B) s'introdueix solució hipersalina per millorar la forma i la mida de l'ablació, més gran i més esfèrica.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte