Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

10/02/2020 - Acte

Un estudi indica la importància de dissenyar inhibidors específics per PARP-1 i PARP-2 per millorar la seva efectivitat contra el càncer

El grup de recerca en Poli- (ADP-ribosa)-polimerases de l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), liderat per José Yélamos, acaba de publicar un estudi a la revista Oncogene on mostra que la deficiència específica de PARP-1 o de PARP-2 en limfòcits T dóna lloc a una millor resposta antitumoral i per tant a un retard en el creixement del tumor. Per contra, han trobat una pitjor resposta immune enfront del tumor i per tant, un major creixement tumoral quan hi ha una doble deficiència de PARP-1 i PARP-2 en els limfòcits T.

"Actualment, tots els fàrmacs inhibidors de PARP disponibles actuen de la mateixa manera davant de les dues proteïnes, PARP-1 i PARP-2, però els nostres resultats indiquen que seria molt important desenvolupar fàrmacs més selectius que inhibeixin de manera específica cadascuna d'elles, per així aconseguir una millor resposta contra el tumor" explica José Yélamos.

Els inhibidors de PARP aprovats per al tractament d'alguns tumors, que actuen inhibint tant a PARP-1 com a PARP-2, s'han desenvolupat gràcies a estudis centrats en la funció d'aquests inhibidors sobre la pròpia cèl·lula tumoral. No obstant això, és d'esperar que aquests fàrmacs actuin també sobre les cèl·lules del sistema immune, per exemple sobre els limfòcits T, una de les cèl·lules més importants en la resposta immune antitumoral, i que això pugui influir sobre la resposta immune enfront del tumor. Per això, el projecte ha estudiat com la deficiència genètica específica de PARP-1 o de PARP-2 o la doble deficiència genètica de PARP-1 i PARP-2 en els limfòcits T, afecta el creixement d'un tumor de mama que conté les dues proteïnes en un model de ratolí.

L'estudi s'ha dut a terme gràcies al finançament de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Grup de recerca en Poli- (ADP-ribosa)-polimerases de l’IMIM.
 

Publicació de referència
Moreno-Lama L, Galindo-Camps MA, Martínez C, Comerma L, Vazquez I, Vernet-Tomas M, Ampurdanés C, Lutfi N, Martin-Cavaller J, Dantzer F, Quintela-Fandino M, Ali SO, Jimeno J, Yélamos J. Coordinated signals from PARP-1 and PARP-2 are required to Establish a Proper T cell immune response to breast Tumors in mice. Oncogene. 2020 Jan 30. doi: 10.1038 / s41388-020-1175-x. [Epub ahead of print]

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte