Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/09/2019 - Acte

El proper dissabte dia 5 d’octubre tindrà gust a ciència

Vine a la Jornada de Portes Obertes del PRBB

Un any més els centres del PRBB oferiran una gran diversitat d'activitats per als ciutadans en la seva jornada de portes obertes del proper dissabte 5 d'octubre. Us convidem a gaudir al llarg de tot el matí (9h a 15h) d'aquesta Jornada que any rere any acosta la ciència a la ciutadania amb un gran èxit de públic.

Els visitants podran descobrir l'interior de diferents organismes amb ulleres de realitat virtual, participar en videojocs per avançar en la investigació genòmica o dissenyar vacunes eficients.


Font: Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Poder endinsar-se a l'emblemàtic edifici del PRBB és un altre dels atractius. S'obren quasi 2.000 places en visites guiades per conèixer millor aquesta infraestructura científica.

Cadascuna de les 13 rutes en paral·lel inclou dos laboratoris o unitats de serveis cientificotècnics. Així els visitants coneixeran alguns dels projectes destacats en biologia cel·lular, oncologia, bioinformàtica, neurologia, biologia sintètica o nanotecnologia explicats pels propis investigadors i investigadores que els duen a terme. La participació en les visites, per a adults i nens a partir de 9 anys, requereix una inscripció prèvia disponible a
openday.prbb.org. Els més petits (de 3 a 8 anys) disposaran d'un espai dinamitzat amb experiments adequats a la seva edat.

A la plaça interior de l'edifici hi haurà experiments amb aparells d'electroforesi i microscopis. També es mesurarà la salut cardiovascular dels visitants. Per aquells que vulguin aprofundir més, recomanem les xerrades científiques de 40 minuts sobre la recerca biomèdica d'avantguarda. Dues investigadores i tres investigadors dels centres del PRBB parlaran de teràpies amb cèl·lules mare, els poders de les cèl·lules metastàtiques, les dades biològiques, com funciona la memòria i com la nostra salut pateix amb el soroll urbà.

Aquesta festa de divulgació científica per a tota la família només és possible gràcies a la participació d'uns 300 voluntaris.

Veure el programa

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte