Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/09/2005 - Acte

First INFOBIOMED Training Challenge – Viladrau 12 a 16 de setembre

10 científics de 7 països i diferents especialitats es reuniran a Viladrau, un petit poble del Montseny, durant una setmana. Tots són joves entre 25 i 30 anys, de disciplines diferents però complementàries, relacionades amb la informàtica i les ciències de la salut. El seu objectiu és participar en una innovadora forma d’aprenentatge, única a Europa, competint per resoldre problemes científics mitjançant la col·laboració de les diferents disciplines.

L'avenç de les ciències que formen la informàtica biomèdica (bioinformàtica i informàtica mèdica)s'ha desenvolupat fins ara de forma independent. Amb aquest curs s'intenta aproximar llenguatges i estratègies de treball cap a un objectiu comú: la consolidació, a mig termini, de la informàtica biomèdica, base per l'avenç de la medicina personalitzada.

Els participants, originaris d’Argentina, Àustria, Espanya, Grècia, Holanda, Irlanda i Regne Unit, s’han distribuït en dos grups, a cadascun dels quals se li ha assignat un cas pràctic diferent. Durant 5 dies cada grup treballarà en la resolució del seu cas. En un s’estudiaran els mecanismes biològics de la teràpia del càncer i en l’altre la modelització de les estructures genètiques en càncer.

L’últim dia, cada grup serà avaluat per 5 experts, que determinaran quin dels dos grups ha aconseguit una millor integració de les diferents disciplines que formen la informàtica biomèdica.

El grup guanyador rebrà una beca d’intercanvi consistent en una estada científica d’un mes en una de les organitzacions que formen part de la xarxa europea INFOBIOMED

INFOBIOMED és una xarxa d’excel·lència coordinada per la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica-GRIB / IMIM-UPF que pretén promoure la consolidació de la Informàtica Biomèdica, disciplina situada en la confluència entre la Bioinformàtica i la Informàtica Mèdica. La sinèrgia entre aquestes dues disciplines ofereix excel·lents oportunitats per l’avenç de la medicina personalitzada.

La presentació tindrà lloc al Saló d'Actes de l'edifici CMIMA. Passeig marítim 37-49, a les 10:30 h.

 Hi esteu tots convidats.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte