Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/01/2017 - Acte

"Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania

Oferiran la possibilitat de conèixer de primera mà l'estat actual de la recerca en àmbits com el càncer, les neurociències o la salut mental

El proper dia 18 de gener es portarà a terme el primer cafè científic del cicle Un Mar de Ciència que organitza l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona. Amb el títol “Menjar pensant en el cervell”, es parlarà de l’impacte que té la dieta en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, i fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.

Aquest és el primer dels cafès científics programats a la ciutat de Barcelona i inicia una programació mensual de cafès que tractaran temes de salut rellevants i d’actualitat com la immunologia del càncer, la dieta mediterrània, la depressió i els seus signes d’alarma, etc. Tots els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es portaran a terme a diferents biblioteques de Barcelona, en especial, en aquelles que formen part de la zona de referència de l’Hospital del Mar, és a dir, les que pertanyen als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

Amb aquesta activitat volem fomentar la cultura científica de la ciutadania oferint el coneixement de la recerca més actual i el contacte directe amb els científics” explica el Rafael de la Torre, director del Programa de Neurociències de l’IMIM i coordinador d’aquest projecte “I estem molt contents de poder-ho fer de la mà de la Xarxa de Biblioteques, ja que ambdues institucions som entitats públiques que compartim i promocionem el coneixement, i ens semblava una col·laboració molt interessant i innovadora” afegeix.

El format cafè científic en el marc de les biblioteques fomenta la proximitat entre els ponents i el públic i contribueix a crear el clima necessari perquè tothom comparteixi les seves experiències i expectatives i resolgui els seus dubtes. Als cafès científics també es convida associacions de malalts, entitats del territori i d’altres públics interessats en participar en un debat sobre el tema que es tracti.

Tota la informació sobre la programació dels propers cafès científics “Un Mar de Ciència” es pot trobar a: https://www.imim.cat/mar_de_ciencia/index.html

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte