Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/03/2016 - Acte

Les escoles del projecte “Investiga amb Recercaixa” visiten l’IMIM

El grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular participa en la tercera edició d’Investiga amb RecerCaixa! Roberto Elosua i Irene Roman comparteixen amb nens de cinquè i sisè de Primària el seu projecte “Anàlisi de l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular”. Promoure salut i promoure vocacions són els dos objectius centrals d’aquest programa. 

Avui hem rebut la visita d’una de les escoles assignades, l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia. Uns 60 alumnes de 5é i 6é de primària han pogut compartir dubtes i el seu projecte amb els investigadors, així com conèixer de primera mà la feina que es fa al laboratori i com es porta a terme una recerca científica. Ha estat sorprenent la seva implicació, participació i entusiasme durant tota la visita. Dimecres ens visitarà una altra de les escoles del projecte, l’escola de Rellinars.

Investiga amb RecerCaixa és un programa de l’Obra Social La Caixa i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en què participen anualment prop de 1.000 estudiants de 10 a 12 anys i que promou el disseny i l’execució d’un projecte de recerca a l‘escola. La seva característica més especial és que compta amb el suport d’investigadors reals que reben ajuts de RecerCaixa, com a consultors “de luxe”, a més de suport pedagògic i una gran trobada final on exposar els seus resultats. A cadascun dels grups d’investigadors se’ls assigna un grup de 2 a 3 col·legis, que durant el curs escolar dissenyen i executen un autèntic projecte científic i tenen l’oportunitat de conèixer la ciència de primera mà amb el contacte i les visites als investigadors.

Va ser justament perquè el projecte “Anàlisi de l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular” del grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) rebia un dels ajuts de RecerCaixa que se’ls va proposar de participar en aquesta especial vessant més social i escolar del projecte.

Per als investigadors, poder treballar amb nens i nenes en un projecte llarg és, per tant, un al·licient afegit, perquè fins ara no ho havien fet mai i, en canvi, els permet arribar a un sector de la població cabdal per la prevenció en salut cardiovascular: la població més jove i les seves famílies.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte