Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

20/04/2007 - Acte


La directora del NIDA visita la Unitat de Farmacologia de l’IMIM-Hospital del Mar

La Dra. Volkow és una de les investigadores mes brillants en el camp de les addiccions a drogues i ha treballat intensament en el camp de la neuroimatge cerebral. És des de l’any 2003 directora del NIDA, la institució del mon que més ajuts destina a la recerca en drogues d’abús.

Els Drs. Rafael de la Torre i Magí Farré, investigadors de la Unitat de Recerca en Farmacologia en col·laboració amb la Unitat de Recerca en Psiquiatria, van rebre un ajut de 950.000 dòlars d’aquesta entitat, l’any 2005, per investigar durant 5 anys algunes de les conseqüències del consum de la MDMA (èxtasis) en humans.

La MDMA és la tercera droga il·legal més consumida al mon i el grup d’investigadors de l’IMIM-Hospital del Mar és un dels referents mundials en la recerca dels efectes d’aquesta substància en humans. Per aquest motiu, la directora del NIDA, es va mostrar molt interessada en conèixer el grup d’investigadors i els seus treballs quan van convidar-la a visitar les instal•lacions aprofitant la seva estada a Barcelona.

La visita va iniciar-se amb la recepció de la Dra. Nora Volkow pel Dr. Miguel López-Botet, director de l’IMIM-Hospital del Mar i va seguir amb una reunió amb els investigadors de les Unitats de Recerca en Farmacologia i Psiquiatria que li van exposar de forma resumida els projectes de recerca presents i futurs sobre drogues d’abús, fent especial menció als resultats preliminars del projecte que finança el NIDA.Després van fer una visita detallada a les instal•lacions de la Unitat de Farmacologia incloent la Unitat de Recerca Clínica i els laboratoris de Bioanàlisis.

Una vegada acabada la visita a les nostres instal•lacions, la Dra N. Volkow acompanyada pels Drs. Magí Farré, Rafael de la Torre, Marta Torrens, Rocío Martín-Santos, Jordi Segura, Josep Antoni Pascual i Jordi Peña es van dirigir a l’Institut d’Alta Tecnologia (IAT) per visitar les àrees dels tomògrafs (PET) per humans i el microPET.

La visita va finalitzar amb una reunió amb el Dr. Jordi Camí, director del PRBB que li va explicar les principals característiques del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte