Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/03/2010 - Informació general

Blanca Sánchez González rep 18.000 € de l’AECC per investigar sobre el limfoma

En el marc de la 40a convenció anual i reunió estatutària de socis de l’Associació Espanyola Contra el Càncer - Catalunya (AECC), la Dra. Blanca Sánchez González ha rebut 18.000 € per fer recerca en oncologia, més concretament per investigar sobre el linfoma. L’acte va tenir lloc a l’Hotel Barceló Sants el passat 24 de març.

Blanca Sánchez González és investigadora del grup de recerca clínica aplicada en neoplàsies hematològiques de l’IMIM-Hospital del Mar i adjunta del Servei d’Hematologia Clínica de l’Hospital del Mar, i compta amb una àmplia experiència en el camp de l’epigenètica que combina amb l’assistència clínica. Experiència que ve avalada pel treball dut a terme durant dos anys en un dels grups més importants a nivell internacional en l’estudi de l’epigenètica en el camp de la onco-hematologia, liderat pels Drs Issa i Garcia Manero, en el MD Anderson Cancer Center a Houston, Texas.

El treball amb el qual la investigadora ha rebut el guardó porta per títol "Estudio traslacional de la actividad antitumoral de la combinación de inhibidores de la deacetilasa de histonas (HDI) con antraciclinas en líneas celulares de linfoma". Actualment els treballs de recerca que lidera estan centrats en l’estudi d’alteracions epigenètiques en els limfomes i les seves modificacions amb els nous fàrmacs HDI en combinació amb altres agents antineoplàsics que permetrà el desenvolupament, en un futur, d’assaigs clínics fase I i II en malalts amb aquest tipus de càncer.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte