Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/04/2008 - Acte

L’IMIM participa a la 6à Fira "Recerca en Directe 08"

"Recerca en Directe" és una Fira de recerca contemporània que té per objectiu contribuir a la millora de la cultura científica de la nostra societat obrint al públic la recerca que s'està desenvolupant actualment a Barcelona, per fer arribar a la població els trets característics del mètode científic per mitjà dels mateixos investigadors barcelonins. Organitzada pel Parc Científic de Barcelona, l’IMIM hi participa conjuntament amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en el marc global del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), amb els projectes ENCODE i EURASNET: “Perquè som com som? Desxifrant les funcions del genoma”

En concret, la Fira vol mostrar al públic aquella part del coneixement científic que correspon a les etapes controvertides durant les quals el coneixement encara s'està consolidant i no ha estat consensuat per la comunitat científica. Només si el projecte de recerca té èxit, s'encaminarà cap a la fase final d'avaluació d'experts (peer review) i a la futura publicació. La Fira, per tant, té la finalitat de permetre als ciutadans de Barcelona viure el mètode científic en directe abans que es consolidi. Alhora, pretén mostrar la recerca barcelonina de manera coordinada, exhibint projectes de recerca dels centres i instituts d'R+D de la ciutat.

La Fira es realitzarà els propers dies 10 i 11 d’abril, a l’Espai Movistar, Carpa situada al Campus Diagonal, c/Pascual i Vila, s/n. L’horari de la fira és de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. L’entrada és gratuïta.

Amb l'objectiu de mostrar la recerca que es du a terme a Barcelona de manera coordinada, aquesta sisena edició de la Fira s'estructura en diversos estands que exhibiran projectes de recerca dels diferents centres i instituts de la ciutat. A cada estand, els investigadors explicaran el seu projecte utilitzant un llenguatge entenedor, adaptat al grup de visitants, i fomentant la interacció.

Hi haurà instruments, materials originals, models i elements interactius dels diferents grups de recerca per a que es pugui tenir la oportunitat de parlar amb els investigadors i veure la instrumentació científica i fins i tot manipular-la. .

Podeu consultar la pàgina web de la 6a.Fira RECERCA EN DIRECTE

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte