Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/06/2006 - Acte

Jordi Segura participa com expert en dopatge al Congrés dels Diputats

Segura va avaluar positivament la proposta, tot i que va subratllar que aquesta ha de garantir explícitament un finançament estatal, adequat i equitatiu, per als dos laboratoris acreditats per l’Agència Mundial Antidopatge que existeixen al país. Aquests laboratoris són el que dirigeix Segura a l’IMIM (PRBB) de Barcelona i l'existent a Madrid, dependent del <i>Consejo Superior de Deportes</i>.

El Projecte de Llei Orgànica de Protecció de la Salut i de Lluita contra el Dopatge, que es discuteix davant la Comissió d'Educació i Ciència del Congrés, contempla l'adeqüació de la legislació actual als nous desafiaments existents en l'esport, tant professional com recreatiu: la protecció de les persones davant de substàncies o tractaments perillosos per a la seva salut amb el fi d’aconseguir èxits esportius o millorar el seu estat físic. Segura va aportar matisos importants a l’adaptació del Codi Penal al dopatge i a les tasques del que serà la nova Agencia Española Antidopaje.

La sessió de compareixences, que va durar més de quatre hores, va comptar amb experts de diferents àmbits professionals relacionats amb el problema del dopatge, com el catedràtic de Dret Administratiu i Rector de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, Luciano Parejo; el director de l’Agencia Española de Protección de Datos, José Luis Piñar, i José Rodríguez, president de l’Asociación de Ciclistas Profesionales, que també van recolzar el text.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte