Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Període 1980-1990

El 1984 es constituí l'IMAS com organisme autònom de l'assistència sanitària municipal. Això afavorí el desplegament d'una política de recerca en els Hospitals Municipals i l'establiment d'un pressupost específic.

El 1985 amb motiu de la jubilació del Dr. Jordi Gras es nomenat com a nou director de l'IMIM el Dr. Jordi Camí, Cap del Servei de Farmacologia Clínica de l'Hospital del Mar, des d'on dirigia estudis de recerca en el camp de les drogues d'abús. La reorientació de l'institut permet la incorporació d'un nou grup d'Informàtica Mèdica procedent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) liderat pel Dr. Ferran Sanz

El 1985 l'IMIM va ser acreditat pel Comitè Olímpic Internacional per al control antidopatge. També es converteix en un Centre col·laborador de l'OMS (Oficina Regional Europea) en l'àrea de drogues d'abús. Aquests esdeveniments propicien la incorporació del Dr. Jordi Segura com a coordinador de l'àrea de Farmacologia.

El 1987 s'incorpora a l'IMIM un Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública liderat per Josep M. Antó, i més endavant un Grup de Biologia Cel·lular sota la direcció de Francesc X. Real, completant la base de l'estructura actual de l'Institut.

El 1988 el Departament d'Epidemiologia i Salut Pública participa de forma protagonista en el descobriment de l'associació entre la descàrrega de soja al port de Barcelona i les epidèmies d'asma aguda que comportaven alguns casos mortals, uns brots epidèmics que posteriorment es va demostrar que ja apareixien des del 1981.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte