IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Un Mar de Ciència - Cafès científics

Contacte

Cap de Comunicació:
Rosa Manaut

Servei de Comunicació:
Marta Calsina(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80
(+34) 699 094 833

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

Les institucions científiques han de crear mitjans per apropar la ciència a la ciutadania, assentant les bases per a una difusió àmplia i comprensible, però alhora rigorosa, del treball científic. Des de l’IMIM volem mostrar el nostre compromís en el foment de la cultura científica facilitant l’accés de la ciutadania al coneixement mitjançant l’organització de cafès científics a les biblioteques de l’àrea de Barcelona en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i les Biblioteques de Barcelona.

Els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es convida a associacions de malalts, entitats del territori i altres públics interessats en participar en un debat sobre aquell tema. Per crear un ambient més distès i com és habitual en aquest tipus d’esdeveniments, s’ofereix un cafè abans de començar la xerrada.

Calendari i properes cites

 • 28/02/2017

  Immunoteràpia: la gran esperança contra el càncer

  Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel Av. Bogatell, 17 (08003) Barcelona

  Hora: 19 hores

  La immunoteràpia és una innovadora manera de tractar el càncer basada en l’estimulació de les defenses del cos per combatre la malaltia. Utilitza cèl·lules produïdes pel cos o modificades en un laboratori per millorar o restaurar la funció del sistema immunitari. Actualment hi ha força línies de recerca entorn de les immunoteràpies del càncer per tractar i retardar el progrés de la malaltia, ja sigui com a tractaments alternatius als actuals (quimioteràpia i radioteràpia) o com a teràpies complementàries.

 • 22/03/2017

  La depressió i els seus signes d'alarma

  Lloc: Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte

  Hora: 19 hores

  Els problemes de salut mental provoquen un fort estigma social a causa del desconeixement i la por que generen. Molts estudis certifiquen que cal una major comprensió de les malalties mentals i la implicació de la ciutadania de cara a reduir el rebuig i ajudar els malalts i les seves famílies. Aquest cafè científic té com a objectiu donar a conèixer alguns aspectes de la depressió, com ara les causes o la freqüència, i eines per ajudar els malalts i el seu entorn.  

Cafès científics realitzats

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte