Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Un Mar de Ciència - Cafès científics

Les institucions científiques hem de crear mitjans per apropar la ciència a la ciutadania, assentant les bases per a una difusió àmplia i comprensible, però alhora rigorosa, del treball científic. Des de l'Hospital del Mar Research Institute volem mostrar el nostre compromís en el foment de la cultura científica facilitant l’accés de la ciutadania al coneixement mitjançant l'organització de cafès científics a les biblioteques de l'àrea de Barcelona en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona.

Els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es convida a associacions de malalts, entitats del territori i altres públics interessats en participar en un debat sobre aquell tema. 
Què en sabem de les malalties del cor?Les malalties del cor són un conjunt de trastorns que afecten l'aparell circulatori i són una de les principals causes de mort a Catalunya i al món.

Des del 4 de març fins al 13 de maig de 2024, tindrà lloc a diferents biblioteques de Barcelona el cicle "Què en sabem de les malaltíes del cor?", organitzat per l'Hospital del Mar Reserch Institute i la xarxa de biblioteques de Barcelona. Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de la Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona, i que per quart any l'han encarregat a l'institut de recerca de l'Hospital del Mar gràcies a l'èxit obtingut en les edicions anteriors.

El cicle té una durada de 8 setmanes. Cada dilluns a les 18:30h hi haurà xerrades de caràcter gratuït i obertes a tothom, que tractaran temes relacionats amb el cor, un òrgan complex i fascinant del que encara ens queda molt per descobrir.

Amb aquest cicle, coneixerem com funciona el nostre cor i, per tal que bategui de valent, aprendrem què és el sistema cardiovascular, com tenir cura de les nostres artèries, quines són les malalties cardíaques més freqüents, què cal fer per evitar-les o com cal cuidar el cor de la dona, entre molts altres temes que ens explicaran de primera mà professionals del Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar i del seu centre de recerca.

Aquest cicle coorganitzat per l’Hospital del Mar Research Institute i les Biblioteques de Barcelona compta amb la col·laboració dels grups de CIBER CB16/11/00229 (Dr. Jaume Marrugat), CB16/11/00246 (Dr. Roberto Elosua), CB06/03/0028 (Dr. Montserrat Fitó)

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Calendari i properes cites

 • 29/04/2024

  Visions de la ciència: La fibril·lació auricular, quan el cor perd el ritme

  Lloc: Biblioteca Sagrada Família

  Hora: 18.30 h

  Quan el cor té un ritme irregular i sovint molt ràpid (arrítmia) pot provocar diverses complicacions. Durant la fibril·lació auricular, les cavitats superiors (aurícules) bateguen de forma caòtica, irregular i no sincronitzada amb les cavitats inferiors (ventricles). Què cal fer aleshores?

 • 06/05/2024

  Visions de la ciència: Insuficiència cardíaca

  Lloc: Biblioteca El Clot-Josep Benet

  Hora: 18.30 h

  La insuficiència cardíaca és aquella síndrome en què el cor funciona incorrectament, sigui perquè no batega amb força o perquè no es relaxa bé, i com a conseqüència se'ls inflen les cames als pacients, retenen líquids, i noten ofec en caminar. És molt freqüent i una de les primeres causes d'hospitalització no programada a Catalunya.

Cafès científics realitzats

MÉS CAFÈS

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte