IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Un Mar de Ciència - Cafès científics

Les institucions científiques hem de crear mitjans per apropar la ciència a la ciutadania, assentant les bases per a una difusió àmplia i comprensible, però alhora rigorosa, del treball científic. Des de l'IMIM-Hospital del Mar volem mostrar el nostre compromís en el foment de la cultura científica facilitant l’accés de la ciutadania al coneixement mitjançant l'organització de cafès científics a les biblioteques de l'àrea de Barcelona en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona.

Proper cicle: El nostre cervell, aquest gran desconegut

Durant els mesos d'abril, maig i juny del 2022 portarem a terme el cicle “El nostre cervell, aquest gran desconegut” sota l'auspici de la xarxa de biblioteques de Barcelona. Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de la Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona. 

El cicle té una durada de 8 setmanes. Cada dilluns a les 18:30h hi haurà xerrades de caràcter gratuït i obertes a tothom, que tractaran temes relacionats amb el cervell, un òrgan complex i fascinant del que encara ens queda molt per descobrir.

En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en aquest àmbit gràcies a la participació com a ponents dels millors experts de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. Coneixerem des de com funciona el cervell o com es comporta davant la malaltia fins com es veuen les emocions al cervell o quines són les darreres tècniques quirúrgiques cerebrals.

A continuació podeu consultar cadascuna de les xerrades o la totalitat del programa a través d'aquest enllaç.

Cal inscripció prèvia. Cliqueu aquí

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Calendari i properes cites

 • 16/05/2022

  Emocions i cognició al cervell

  Lloc: Biblioteca El Clot-Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38)

  Hora: 18:30 h

  Les emocions són al cervell? Les podem visualitzar? Les emocions i la cognició depenen del bon funcionament i coordinació entre diverses estructures cerebrals. Actualment les podem visualitzar i estudiar en pacients i models animals mitjançant la neuroimatge i la neurofisiologia  i així conèixer millor les xarxes neurals implicades en les emocions, l'aprenentatge i memòria i els seus trastorns.

 • 23/05/2022

  Per què dorm el cervell?

  Lloc: Biblioteca Francesca Bonnemaison ( C/ de Sant Pere Més Baix, 7)

  Hora: 18:30 h

  Dormir és important per descansar i mantenir l'activitat del dia a dia però també per a l'atenció, la memòria i el benestar físic i mental. De fet, passem dormint un terç de les nostres vides. Però per què dormim? Què passa al cervell quan alternem vigília i son?

Cafès científics realitzats

MÉS CAFÈS

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte