IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Un Mar de Ciència - Cafès científics

Contacte

Cap de Comunicació:
Rosa Manaut

Servei de Comunicació:
Marta Calsina(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80
(+34) 699 094 833

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

Les institucions científiques han de crear mitjans per apropar la ciència a la ciutadania, assentant les bases per a una difusió àmplia i comprensible, però alhora rigorosa, del treball científic. Des de l’IMIM volem mostrar el nostre compromís en el foment de la cultura científica facilitant l’accés de la ciutadania al coneixement mitjançant l’organització de cafès científics a les biblioteques de l’àrea de Barcelona en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i les Biblioteques de Barcelona.

Els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es convida a associacions de malalts, entitats del territori i altres públics interessats en participar en un debat sobre aquell tema. Per crear un ambient més distès i com és habitual en aquest tipus d’esdeveniments, s’ofereix un cafè abans de començar la xerrada.

Calendari i properes cites

  • 24/10/2017

    Antibiòtics: ús i abús

    Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel. Avinguda Bogatell, 17

    Hora: 19 hores

    Les organitzacions sanitàries d'arreu del món intenten reduir l'ús d'antibiòtics, ja que la seva utilització excessiva està provocant l’aparició de noves soques de bacteris que no poden ser tractats de manera efectiva per cap dels antibiòtics existents. Quan hem de fer servir antibiòtics? Com actuen? Què són les resistències als antibiòtics i què les causen? Què implica que els microorganismes hi siguin resistents? Arribarà el dia que els antibiòtics actuals seran ineficaços? Hi ha altres alternatives? Intentarem respondre a totes aquestes preguntes i a altres que, de ben segur, sortiran durant el debat. D’aquesta manera, aclarirem conceptes sobre un medicament que va representar un dels grans avenços de la medicina al segle XX, però que no sempre s’ha fet servir de manera adequada.

Cafès científics realitzats

MéS CAFèS

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte