Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

MARData

MARData és l'entitat que engloba els serveis relacionats amb la ciència de les dades que actualment operen a l'Hospital del Mar Research Institute, els quals inclouen les unitats de bioestadística i bioinformàtica. Col·lectivament, l'equip interdisciplinari de MARData ofereix una llista completa de serveis relacionats amb la ciència de les dades als investigadors, incloent-hi el disseny experimental (per exemple, clínic, translacional i ciències bàsiques), anàlisis estadístiques, anàlisi de dades NGS, visualització de dades, informàtica clínica, recursos computacionals, aprenentatge automàtic / IA i gestió de dades/estudis.

Juntament amb els investigadors, les plataformes tècniques i els serveis de suport a la recerca de l'institut, les unitats de MARData optimitzen els recursos de l'institut per al processament, anàlisi, emmagatzematge i càlcul de dades amb la finalitat de permetre als seus investigadors respondre les seves preguntes de recerca més ambicioses i impactants i donar suport a projectes de recerca transversals d'última generació que necessiten un centre central per a l'anàlisi i la integració de dades.

Unitat de Bioinformàtica 

Júlia Perera Bel - Jperera(ELIMINAR)@researchmar.net


La Unitat de Bioinformàtica (UB) ofereix suport computacional per processar dades òmiques (principalment NGS) amb un enfocament especial en la recerca translacional. Cada tipus de dades òmiques proporciona una perspectiva mèdica complementària d'un sistema biològic o d'un individu. Per tant, representa una oportunitat important per entendre la base biològica de malalties complexes, mecanismes de sensibilitat i resistència als tractaments, així com per al desenvolupament de biomarcadors predictius.
Actualment, les pipelines de processament de dades estandarditzades per a anàlisis de NGS (per exemple, QC, RNASeq, WES, ChIP-Seq, ATAC-Seq, cèl·lula única, expressió diferencial) es mantenen a la instal·lació, però també es duen a terme anàlisis avançades adaptats a cada projecte (per exemple, algoritmes predictius, descobriment de biomarcadors, WGCNA, deconvolució, integració multiòmica). A més, podem proporcionar formació i assessorament en bioinformàtica, bioestadística i disseny experimental.

Unitat d'Estadística Mèdica

Xavier Duran - xduran(ELIMINAR)@researchmar.net


L'objectiu de la Unitat d'Estadística Mèdica (UEM) és oferir suport en metodologia estadística aplicada a la recerca biomèdica. La unitat col·labora activament amb diversos serveis hospitalaris i grups de recerca biomèdica, donant assessorament a una àmplia gamma d'investigadors: des de professionals de la salut fins als investigadors més fonamentals. El nostre assessorament cobreix totes les etapes de la recerca des del principi:

· Assessorament sobre el disseny del protocol
· Estimació de la mida de mostra
· Creació de llistes de randomització
· Disseny, gestió i control de qualitat de les bases de dades
· Anàlisi estadística
· Redacció d'informes
· Assessorament en presentacions i publicacions

 • Contacte

  Contact Bioinformatics Unit (BU):
  Júlia Perera (ELIMINAR)

  Tel:
  93 316 06 28

  Doctor Aiguader, 88
  08003 Barcelona

 • Contacte

  Contact Medical Statisctics Unit (MSU):
  Xavier Duran(ELIMINAR)

  Tel:
  93 316 06 14

  Doctor Aiguader, 88
  08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte