Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Rehabilitació Esther Duarte

El Grup de Recerca en Rehabilitació té com a objectius científics avançar en el coneixement dels mecanismes de plasticitat cerebral i recuperació motora després d’una lesió cerebral, així com avaluar l’efecte de l’entrenament físic en les malalties cardiopulmonars, càncer i envelliment.

El grup ha participat en diferents estudis sobre la plasticitat neuronal evidenciada mitjançant tècniques de neuroimatge de la Teràpia Musical i la Realitat Virtual i els seus efectes sobre la recuperació motora de l’extremitat superior en les lesions cerebrals adquirides. Altres línies de recerca en neurorehabilitació són l’estudi de la disfàgia orofaríngia i l’entrenament muscular respiratori en pacients amb ictus.

La investigació en Rehabilitació Cardiopulmonar es dirigeix a l’estudi dels efectes de l’entrenament i de l’exercici terapèutic en pacients amb malalties com l’insuficiència cardíaca, l’infart agut de miocardi, la malaltia pulmonar obstructiva crònica, el càncer de pulmó i l’escoliosi idiopàtica de l’adolescent. L’estudi dels factors associats al limfedema i el seu abordatge terapèutic en pacients amb càncer de mama són altres temes de recerca actuals.

Des del punt de vista tecnològic participa en el desenvolupament de sistemes de Telerehabilitació en el maneig de processos osteoarticulars (artroplàsties de substitució de genoll) i cardiorespiratoris. Col·labora amb diferents grups de recerca externs (SPECTS, Universitat Pompeu Fabra; Cognition and Brain Plasticity Unit Department of Basic Psychology, University of Barcelona; IDIBAPS) en noves tecnologies de rehabilitació per a tractament de les lesions cerebrals.

La producció de tesis doctorals i la formació de joves investigadors en el camp de la rehabilitación són altres objectius prioritaris del grup.

Contacte

Coordinadora:
Esther Duarte(ELIMINAR)

Tel:
93 367 42 14

Fax:
93 367 42 66

Sant Josep de la Muntanya, 12
08024 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte