Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Accions de transparència

L'Hospital del Mar Research Institute, com a Centre de Recerca, assumeix la responsabilitat que representa dur a terme experimentació amb animals, i vol implicar-se en els compromisos de transparència i principi de les 3R.

Com a entitat adherida a l'Acord de Transparència, l'Hospital del Mar Research Institute endega i dona suport a iniciatives que millorin la divulgació de les nostres activitats amb animals d'experimentació, amb la intenció que el públic conegui què fem i per què, com ho fem per a complir amb els principis 3R, i quin benefici científic/sanitari n'obtenim. 

Algunes accions de transparència que realitzem són:

  • L'Hospital del Mar Research Institute assumeix el compromís de remetre els informes anuals a la COSCE/EARA, els quals estan accessibles per països a l'enllaç: Animal research statistics by country
  • Tots els projectes de recerca que es realitzen a l'Hospital del Mar Research Institute i que impliquen l'ús d'animals d'experimentació són revisats, esmenats i aprovats pel Comitè Ètic d'Experimentació Animal (CEEA-PRBB), així com per l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya (Comissió d'Experimentació Animal, Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat).
  • Tots els projectes de recerca que es realitzen a l'Hospital del Mar Research Institute notifiquen a l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya, si és el cas, sobre els detalls dels procediments emprats en l'experimentació animal mitjançant resums no tècnics. Aquests resums, en llenguatge accessible al públic, expliquen i justifiquen els procediments experimentals amb animals i com s'han adequat al principi de les 3R. Tots els resums no tècnics poden consultar-se a les eines de cerca de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea:
  • Durant la jornada de portes obertes Open day que els Centres de Recerca del PRBB organitzen anualment, així com en visites guiades discrecionals, els investigadors de l'Hospital del Mar Research Institute expliquen als visitants el tipus de recerca que realitzen, incloent-hi l'experimentació amb animals si és el cas, amb la intenció de donar a conèixer els beneficis que per la societat s'obtenen de la nostra recerca, i s'esperen obtenir en el futur.
  • La pàgina web de l'Hospital del Mar Research Institute conté un enllaç a la portada que condueix directament a la secció sobre Experimentació Animal i Transparència. Dins aquesta secció, s'explica el compromís de la Institució per la transparència i per prioritzar el principi de les 3R en la nostra recerca. Es descriuen també les diverses activitats de divulgació, avenços científics, i millores en la implementació del principi de les 3R.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte