Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

08/06/2020 - Covid-19

Les nenes i els nens de l’Escola La Maquinista contribueixen a la lluita contra la COVID-19

Han creat una empresa, malgrat la situació actual, i els diners de les vendes han decidit donar-los a l’IMIM per ajudar a la recerca contra la COVID-19

Avui dia 8 de juny l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha rebut una donació molt especial per part dels alumnes de P5 de l'Escola la Maquinista, amb l'objectiu de contribuir a la lluita contra la COVID-19.

Des de fa 9 anys les nenes i els nens de l'Escola La Maquinista, a partir de P4, dediquen l'últim trimestre del curs a la creació d'una empresa seguint el model de cooperativa catalana. Són els alumnes, en col·laboració amb l'equip docent, els que esdevenen socis de la cooperativa, defineixen els objectius de l'empresa, la constitueixen, dissenyen els productes, els fabriquen i els venen a una Fira Solidària del Comerç que organitza la pròpia Escola. Tot aquest procés es duu a terme de manera cooperativa i les decisions són consensuades en assemblees.

Aquest any, malgrat la situació que vivim, han aconseguit desenvolupar el seu Projecte en sessions on-line amb les mestres i treballant des de casa. Han creat una empresa dedicada a la fabricació de joguines i papiroflèxia, que es diu JOCLÀNDIA. Com que la situació actual fa impossible que es dugui a terme la Fira del Comerç, els nens i nenes d'aquesta classe han decidit organitzar una campanya per recollir diners per a la investigació d'un remei pel COVID-19, a més a més, han decidit regalar totes les joguines fabricades als Hospitals de nens i nenes de Catalunya.

Algunes de les joguines fabricades per l’empresa JOCLÀNDIA creada pels i per les alunnes de l’Escola La Maquinista.

Segons Anna Garcia, mestra de l'Escola La Maquinista, "Les nenes i nens han entès que tot aquests temps han hagut d'estar confinats a casa per la pandèmia de COVID-19 i que l'única manera de sortir d'aquesta situació és accelerar la recerca per tenir nous coneixements",

Els diners de la constitució de l'empresa els han donat a l'IMIM mitjançant un acte de lliurament que s'ha fet per videoconferència i al que han assistir els nens i nenes de P5 i les mestres de l'Escola La Maquinista i per part de l'IMIM la Dra. Giuliana Magri, investigadora del Grup de recerca en cèl·lules B de l'IMIM que recentment ha obtingut finançament del Departament de Salut per fer recerca en COVID-19. Els nens i les nenes li han pogut pregutar tots els dubtes que tenien.

"Tot el que sigui interconnectar diferents estaments de la nostra societat, com ara l'educació i la salut, és molt enriquidor, per això no es casualitat que aquest sigui un dels objectius de l'agenda 2030", conclou la Dra. María Grau, investigadora de l'IMIM i impulsora d'aquest acte juntament amb l'equip docent de l'Escola La Maquinista.
 

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte