Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/12/2017 - Informació institucional

La Gasol Foundation i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques col·laboren contra l’obesitat infantil

Ambdues entitats han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes conjunts en aquest camp i promoure un estil de vida saludable

La Gasol Foundation, creada pels jugadors de la NBA Pau i Marc Gasol, i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han signat un conveni per al desenvolupament de projectes de recerca conjunts. L’objectiu del document que s’acaba de signar és establir el marc de col·laboració entre les dues institucions en matèria de recerca i desenvolupament biotecnològic en el camp de l’obesitat infantil. D’aquesta manera, podran treballar plegades per a l’obtenció de fons competitius o finalistes i fer difusió conjunta dels resultats dels projectes conjunts.

El conveni promourà la formació creuada de professionals de les dues entitats, així com el suport metodològic per part de l’equip de l’IMIM en el disseny i desenvolupament de les intervencions en salut pública de la Gasol Foundation i l’anàlisi i difusió de les dades obtingudes. Una tasca que realitzarà el Grup de Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’IMIM.

El director de l’IMIM, el Dr. Joaquim Bellmunt, ha assegurat que “aquesta col·laboració fomentarà la prevenció de l’obesitat infantil des d’un enfoc multidisciplinari i en tots els teixits socials. L’abordatge de l’obesitat en edats infantils, i en el seu entorn familiar, és una mesura eficaç en salut pública per evitar o retardar l’aparició de malalties associades a l’obesitat en l’edat adulta” De la seva banda, Cristina Ribes, directora executiva de la Gasol Foundation ha afirmat que “la importància d’aquesta col·laboració és dotar d’evidència científica cadascun dels projectes que desenvolupem des de la fundació, duent a terme protocols d’avaluació i d’anàlisi de l’impacte per tal d’aconseguir intervencions eficaces que generin un canvi en els hàbits de salut dels nens, nenes i les seves famílies”.

Sobre la Gasol Foundation

La Gasol Foundation té com un dels seus principals objectius la lluita contra l’obesitat infantil, mitjançant la promoció dels hàbits de vida saludables, que divideixen en quatre pilars fonamentals: l’activitat física i l’esport, l’alimentació saludable, un descans de qualitat i el benestar emocional dels menors i les seves famílies.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, l’any 2016 hi havia al món 41 milions d’infants menors de 5 anys amb obesitat. La tasca de l’entitat, creada el 2013 pels germans Pau i Marc Gasol, jugadors de l’NBA i All Stars, és engegar programes, activitats i iniciatives a Espanya i als Estats Units, que impliquen els nens i nenes, els seus familiars i els seus educadors, amb la finalitat que els petits adquireixin els coneixements, les actituds i els hàbits bàsics per al seu ple desenvolupament.

Sobre l'IMIM

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona és un centre d'investigació científica en el camp de la biomedicina i les ciències de la salut format per uns 700 professionals i situat entre les deu institucions espanyoles amb més impacte científic en l'àrea de salut.

En concret el Grup de Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició treballa en factors lligats a l’estil de vida com són la nutrició i la pràctica d’activitat física, que junt a la cohesió social són pilars claus de l’estil de vida. Cada vegada hi ha més evidència dels beneficis a aconseguir mitjançant un estil de vida saludable sobre el risc cardiovascular, cognitiu i malalties degeneratives cròniques. El Dr. Helmut Schröder, un dels màxims impulsors d'aquesta col·laboració, té una gran experiència en l'estudi del sobrepès i l'obesitat infantils.

El fet d’incidir des de l’edat infantil, sobre els nens però també sobre el seu entorn familiar, en la promoció d’una dieta saludable i d’activitat física es veurà reflectit en un creixement i, en general, en un envelliment poblacional amb una major qualitat de vida.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte