Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

26/05/2017 - Informació institucional

Presentació pública de la “IV Monografía de Política y Gestión: Resultados reportados por los pacientes" de Jordi Alonso i Montse Ferrer

S'ha presentat a la Reial Academia Nacional de Medicina de Madrid

Dijous 25 de maig, de les 19 a les 20 h, a la Reial Academia Nacional de Medicina de Madrid, es va fer la presentació pública de la “IV Monografía de Política y Gestión: Resultados reportados por los pacientes" de Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM i investigador CIBERESP, i Montse Ferrer, investigadora del grup de recerca de Serveis Sanitaris de l'IMIM i investigadora CIBERESP.

La presentació va comptar amb l'assistència del Subdirector de Farmacia y Productos Sanitarios (MSSSI), Carlos Lens, el President de la Fundació AstraZeneca, Eduardo Recoder, i el President del Patronat Fundación Gaspar Casal, Jesus Millan.

Les mesures dels resultats en salut des de la perspectiva del pacient (oPROs, en anglès, patient-reported outcomes) inclouen totes aquelles avaluacions de l'estat de salut del pacient que condiciona la seva malaltia i el seu tractament, informades directament pels pacients. Aquests mesuraments inclouen diferents dimensions que expressen les percepcions del pacient pel que fa a la qualitat de vida relacionada amb la seva salut, els seus símptomes, la satisfacció amb les cures que rep, el seu benestar general i l'impacte en la seva funcionalitat.

Hi ha demostració empírica que aquesta informació millora la comunicació entre el professional sanitari i el pacient, facilita la detecció de problemes no reconeguts i millora el monitoratge de la resposta als tractaments. A més de millorar la comunicació metge-pacient, cal un coneixement més profund de la perspectiva del pacient per poder millorar l'efectivitat de les intervencions terapèutiques, definir amb les seves aportacions al seu veritable valor i poder incloure aquesta dimensió en la variable d'eficàcia dels assajos clínics.

Per tot això, cal un coneixement d'aquestes variables per a tots els que participen en l'assistència sanitària. Un coneixement que s'ha d'estendre no només a la seva definició i a les seves aplicacions, sinó a les eines disponibles per al seu mesurament, la seva avaluació (validesa i reproductibilitat) i, els reptes que planteja la seva implantació des del punt de vista de pacients, hospitals i institucions (Agències d'Avaluació de Tecnologies Sanitàries, Serveis Regionals de Salut, Hospitals, Centre d'Atenció Primària, etc).

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte