Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/07/2021 - Informació general

El Laboratori Antidopatge de Catalunya col·labora amb el Laboratori Olímpic de Tòquio

Sergi Coll i Lídia Requena

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) tornarà a ser olímpic. Dos dels professionals del Laboratori Antidopatge de Catalunya de l'IMIM treballaran en el Laboratori Olímpic dels Jocs de Tòquio, que arrenquen aquest 23 de juliol. Es tracta de Sergi Coll i de Lídia Requena, que viatjaran a Tòquio per treballar-hi fins al 10 d'agost. Sergi Coll és especialista en la detecció d'esteroides anabolitzants i Lídia Requena és especialista en la detecció d'hormones (eritropoetina, hormona del creixement...) i de transfusions sanguínies.

A més de ser el laboratori dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, personal del Laboratori de l'IMIM ha col·laborat en tots els Jocs Olímpics des que va obtenir l'acreditació com a laboratori antidopatge l'any 1985. Però aquesta vegada, la participació té un toc molt excepcional donades les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19, que va obligar a ajornar un any la celebració dels Jocs. Igual com passa amb altres professionals autoritzats a viatjar a Tòquio durant aquest esdeveniment esportiu, els professionals de l'IMIM treballaran en una bombolla i hauran de limitar la seva mobilitat al seu allotjament i al lloc de treball, utilitzant el transport proporcionat per l'organització.

Malgrat totes aquestes restriccions, "participar en els controls antidopatge d'uns Jocs Olímpics té un interès molt especial per als professionals que ens dediquem al control antidopatge", comenta Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya. "En el Laboratori Olímpic es reuneixen els millors professionals del món i, a més d'ajudar als amics i col·legues del Laboratori de Tòquio, que necessiten el suport d'especialistes d'altres laboratoris per garantir la qualitat analítica requerida amb un volum de mostres tan gran, és una oportunitat única de posar-se al dia i d'aprenentatge en les metodologies antidopatge més actuals", afegeix.

El Laboratori de Tòquio analitzarà 5.000 mostres durant els Jocs Olímpics i 1.500 més durant els Jocs Paralímpics. Aquest alt volum de mostres fa necessari disposar de molt equipament analític i d'un gran nombre de professionals especialitzats, organitzats en torns de treball per cobrir les 24 hores del dia. A més, el laboratori olímpic tindrà implementades les metodologies antidopatge d'última generació, entre les quals la detecció del dopatge genètic i la detecció de substàncies per al dopatge en mostres de sang seca.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte