Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

25/11/2020 - Informació institucional

Aliança estratègica amb la Fundació Josep Carreras per la recerca en Hematologia

Dra. Anna Bigas

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut de recerca contra la leucèmia Josep Carreras (IJC) han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar conjuntament la investigació científica, la docència i la formació de personal en el camp sanitari, així com unificar esforços per gestionar d'una manera eficient els recursos públics i/o privats a fi de portar a terme activitats de recerca biomèdica en el camp de les hemato-oncologia.

L'IJC compta amb un  Programa de recerca preclínica focalitzat en Epigenètica, Biologia del  càncer i la Leucèmia on s'estudien els mecanismes de transformació de les cèl·lules normals des de diferents àmbits (mapes d'epigenoma i epitranscriptoma, interaccions entre modificacions epigenètiques i ARN no codificant i desenvolupament de nous fàrmacs per a la teràpia contra el càncer). També compta amb un Programa de recerca Clínica enfocat a l'aplicació de nous coneixements en pacients amb malalties hematològiques.

La Dra Anna Bigas, coordinadora del Grup de recerca "Cèl·lules Mare i Càncer" del Programa d'Investigació en Càncer de l'IMIM, serà la vicedirectora del recerca preclínica i  s'encarregarà d'organitzar i gestionar  les  seves activitats, a més de desenvolupar col.laboracions científiques entre IJC i IMIM.

Segons la Dra. Bigas "aquest conveni comportarà un desenvolupament més gran de la recerca immunològica i hematològica de l'IMIM, maximitzant l'aprofitament de les infraestructures  i oportunitats dels dos campus".

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte