Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/05/2021 - Informació general

L'Hospital del Mar torna a ser premiat a la quarta edició dels premis MAPBM

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha estat l'impulsor del projecte Maturity Assessment Model in Patient Blood Management (MAPBM)

El centre ha estat reconegut com l'hospital amb un major increment anual en l'índex MAPBM, que mesura la correcta gestió de la sang dels pacients. A més, ha estat finalista a la categoria d'Hospital sense Cirurgia Cardíaca amb millors resultats a l'índex MAPBM.

La quarta edició dels Premios MAPBM, organitzats per Vifor Pharma dins el projecte Maturity Assessment Model in Patient Blood Management (MAPBM), del qual l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) n'és l'impulsor, han tornat a reconèixer la tasca de l'Hospital del Mar en l'optimització en la gestió adequada de la sang dels pacients (Patient Blood management). El centre ha guanyat el premi a l'Hospital amb un major increment anual en l'índex MAPBM, reconeixement compartit amb l'Hospital de Viladecans, i ha estat finalista a la categoria d'Hospital sense Cirurgia Cardíaca amb millors resultats a l'índex MAPBM, categoria que havia guanyat a l'edició del 2020.

Els guardons s'han atorgat seguint un sistema de valoració que es basa en indicadors objectius de resultat, procés i estructura i reconeixen als centres amb millors resultats en el maneig de la sang del pacient segons la seva pràctica clínica real. El projecte MAPBM, posat en marxa l'any 2014 i que ha analitzat més de 200.000 processos mèdics i quirúrgics en aquest període, busca evitar les transfusions innecessàries, però també la millora de la seguretat clínica i dels resultats en salut.

Com explica la Dra. Elvira Bisbe, coordinadora del projecte, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca en medicina perioperatòria de l'IMIM-Hospital del Mar, "la transfusió sanguínia és un dels tractaments més sobre utilitzats a la medicina moderna, i això s'associa a complicacions potencials, sobretot d'infecció intrahospitalària, que empitjoren l'evolució del pacient, allarguen la seva estada i, fins i tot, incrementen la mortalitat a determinats subgrups". Per aquest motiu, apunta la Dra. Bisbe, "és necessari optimitzar i preservar la pròpia sang en els processos quirúrgics Si adeqüem la pràctica clínica amb aquesta finalitat, podem obtenir millors resultats en salut".

La Dra. Elvira Bisbe i el Dr. Fernando Escolano amb el guardó.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte