Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

05/02/2021 - Informació general

L’Hospital del Mar, el més guardonat a la Barcelona-Boston Lung Conference 2021

S’hi han premiat 3 treballs presentats per metges del Servei de Pneumologia de l’Hospital del Mar i investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

La conferència Barcelona-Boston Lung Conference 2021, organitzada per les Universitats de Barcelona i de Harvard, amb la col·laboració financera de l'empresa Menarini, ha premiat tres treballs presentats per metges i investigadors de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. La trobada, avalada per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), ha celebrat la seva vuitena edició en format virtual els dies 29 i 30 de gener. L'Hospital del Mar ha estat el centre més guardonat de tot l'Estat.

Els treballs guardonats analitzen diversos aspectes analitzats pels grups de recerca de l'Hospital del Mar-IMIM sobre càncer de pulmó i Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). Així, la presentació oral de la Dra. Xuejie Wang, que porta per títol, Skeletal muscle dysfunction and body composition alterations in patients with non-cystic fibrosis bronchiectasis: gender differences, analitza les diferències entre homes i dones afectats per aquesta patologia, detectant una major afectació sistèmica a les pacients de sexe femení. En el cas de l'e-poster presentat per la Dra. Liyun Qin i que porta per títol Systemic inflammation in patients with stable non-cystic fibrosis bronchiectasis, s'hi estudia la presència d'una gran inflamació sistèmica en els pacients amb bronquièctasi en fase estable, sense cap agudització prèvia i sense associar-se a un increment de la seva simptomatologia respiratòria. Tots dos treballs formen part de les línies de recerca que es desenvolupen actualment, entre altres, a la Unitat Funcional en Bronquièctasis de l'Hospital del Mar, coordinada per la Dra. Esther Barreiro, i a la qual pertanyen també les ponents d'ambdues presentacions.

El tercer treball premiat, liderat pel Dr. Joaquim Gea, cap del Servei de Pneumologia i coordinador del Grup de recerca en Miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, analitza biomarcadors de pacients amb MPOC que pateixen moltes exacerbacions de la malaltia (més de tres l'any). En col·laboració amb el CRG, s'hi han estudiat els trets genètics i proteïnes sanguínees que els diferencien dels malalts que no pateixen aquestes exacerbacions. El treball, titulat IgG deficiencies are associated with frequent exacerbations in COPD patients ha estat presentat pel Dr. César Jessé Enriquez.

Tots tres treballs han estat premiats amb el pagament de les despeses per assistir a l'ATS Internacional Conference o al congrés de la SEPAR.

Autors dels treballs premiats. D'esquerra a dreta, Liyun Qin, Esther Barreiro, César Jessé Enriquez, Joaquim Gea i Xuejie Wang.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte