Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

05/11/2020 - Informació general

La Comissió Europea atorga un ajut de sis milions d’euros a un projecte liderat per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Assajarà una nova teràpia per a tractar el dèficit cognitiu en persones amb síndrome de Down

El projecte ICOD (Improving Cognition in Down Syndrome) el coordina el Grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes, liderat pel Dr. Rafael de la Torre. Assajarà una nova teràpia per a tractar el dèficit cognitiu en persones amb síndrome de Down. Hi participen 6 institucions d'Espanya, França i Itàlia.

Un projecte liderat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha rebut una ajuda de sis milions d'euros de la Comissió Europea per al seu desenvolupament. El projecte Improving COgnition in Down Syndrome (ICOD), ha estat un dels 75 seleccionats dins el programa de recerca i innovació de la Unió Europa, Horitzó 2020. Només nou projectes coordinats per entitats catalanes es beneficiaran d'aquests ajuts, en l'últim any de la seva concessió.

El Grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM, liderat pel Dr. Rafael de la Torre, coordina el projecte ICOD, en el qual també participen Aelis Farma, l'Institut Jérôme Lejeune i el Centre Hospitalier Universitaire Saint-Étienne, de França, l'Associazione Oasi Maria SS Onlus, d'Itàlia, i el Hospital Universitario de la Princesa, a Espanya. El seu objectiu és desenvolupar clínicament una nova teràpia (AEF0217) per a la millora dels dèficits cognitius associats a la síndrome de Down. Aquest tractament, forma part d'una nova classe farmacològica, mai provada en humans, els inhibidors específics de senyalització del receptor cannabinoid1 (CB1-SSi). La hiperactivitat del sistema cannabinoide ha estat associada al fenotip cognitiu de les persones amb síndrome de Down.

El projecte té una durada de cinc anys i els seus impulsors confien que els resultats permetran disposar d'un primer tractament per a les persones amb síndrome de Down només entre sis i set anys després de l'inici del seu desenvolupament.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte