Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/10/2020 - Informació general

Premi al Jove Investigador del Simposi SI 2020 al Dr. Robert Güerri

El Dr. Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha rebut un dels Premis al Jove Investigador del Simposi SI 2020, organitzat per la farmacèutica Janssen. L'objectiu d'aquesta convocatòria és promoure la tasca investigadora de joves investigadors, la trajectòria dels quals hagi suposat contribucions científic-tècniques rellevants en el camp del VIH. El simposi, que s'havia de celebrar el passat mes de març, es va haver d'anul·lar per la pandèmia de COVID-19.

Robert_Güerri

El Dr. Robert Güerri

El comitè avaluador, format pel Dr. José Ramón Arribas, de l'Hospital Universitario La Paz de Madrid, i el Dr. Josep Mallolas, de l'Hospital Clínic, ha valorat l'orientació translacional dels treballs dels candidats. També han tingut en compte els treballs publicats que han liderat o als quals han participat i les seves intervencions a congressos. En aquest sentit, el Dr. Güerri s'ha imposat a una vintena de candidatures.

El Dr. Robert Güerri

El Dr. Güerri, cap de secció de la Unitat VIH del Servei de Malalties Infeccioses, coordinador d'hospitalització convencional i COVID-19 de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l'IMIM, és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina Interna des de l'any 2009. També té el Màster en Aplicació i control de la terapèutica antimicrobiana hospitalària de la UAB i és Doctor en Medicina summa cum laude per la mateixa universitat. Ha desenvolupat la seva carrera assistencial a l'Hospital del Mar.

És l'investigador principal de diversos projectes, entre ells FIS 19/0019 en una línia de recerca en la inflamació associada a les infeccions virals cròniques a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i és investigador associat al laboratori del Professor Sungjin Kim, del Departament d'Immunologia i Infeccions de la Universitat de Califòrnia-Davis.

Ha publicat més de quaranta articles a revistes indexades i és l'autor principal a divuit d'elles. Entre les darreres, va liderar un treball que ha permès canviar el paradigma en la prevenció de fractures òssies en pacients amb aquesta infecció, apuntant que el seu origen es troba en la mateixa infecció i no en el tractament.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte