Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

20/01/2020 - Informació institucional

El Dr. Joaquín Arribas, nou director de Recerca del PSMAR i director de l’IMIM

Dr. Joaquín Arribas. Imatge: VHIO

Joaquín Arribas és Professor de recerca ICREA al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i director científic del CIBERONC. Va finalitzar els seus estudis de Bioquímica a la Universidad Autónoma de Madrid (1987) on posteriorment va treballar en la regulació de les activitats catalítiques del proteasoma i es va doctorar en Biologia (1991). Patrocinat per una beca del Ministerio de Educación y Ciéncia, es va incorporar al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York (EUA) com a becari postdoctoral amb Joan Massagué (1992-96), amb qui va treballar en el processament proteolític de factors de creixement transmembrana.  L'any 1997 es va incorporar al Departament de recerca oncològica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i des de llavors ha dirigit el grup de recerca Factors de Creixement.

L'any 2010  va ser nomenat director del programa d'investigació preclínica de VHIO i l'any 2017 director científic del CIBERONC. La seva recerca ha estat reconeguda pel Premi EMBO Young Investigator Program, Beckman Coultek Award al millor investigador espanyol en Bioquímica i Biologia Molecular.

El Dr. Arribas s'incorporarà com a director de Recerca del PSMAR i director de l'IMIM durant el mes de febrer de 2020, tot i que seguirà vinculat al VHIO on el seu grup de recerca té projectes en marxa, alguns recentment iniciats i altres de llarg recorregut. La nova responsabilitat que el Dr. Arribas  assumeix servirà per estrènyer els llaços entre els professionals de l'IMIM, el PSMAR i el VHIO i pot contribuir a reforçar la posició de Barcelona com a referència internacional en investigació biomèdica.

Cal destacar que el Dr. Arribas ha estat president del Scientific Advisory Board de l'IMIM des de 27 de juny de 2018 i per tant coneix bé la nostra Institució.

La Direcció del PSMAR agraeix  al Dr. Jordi Martínez Roldan, director d'Innovació i Transformació Digital del PSMAR, l'assumpció transitòria de les funcions de la Direcció de Recerca durant aquests darrers mesos, i dona la benvinguda al Dr. Arribas.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte