Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

03/07/2019 - Informació institucional

La revista Archivos de Bronconeumología és ja una de les més destacades en l’àmbit de la Pneumologia internacional

La Dra. Esther Barreiro és l'editora en cap d'aquesta publicació, que acaba de millorar el seu factor d'impacte i se situa en el primer quartil entre les revistes del seu camp.

La revista Archivos de Bronconeumología, de la qual és editora en cap la Dra. Esther Barreiro, metgessa adjunta del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar i coordinadora del Grup de recerca de desgast muscular i caquèxia en malalties cròniques respiratòries i càncer de pulmó de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha incrementat el seu factor d'impacte de 2,633 l'any passat a 4,214 aquest 2019. Això l'ha portat a situar-se en el primer quartil entre les publicacions del seu camp i a ocupar el lloc 15 entre les 63 llistades segons Journal Citation Reports (JCR) de Clarivate.

La Dra. Barreiro atribueix aquest èxit a "la gran selecció del tipus d'articles i la seva qualitat, i a què aquests siguin d'interès general per a tota la comunitat científica interessada en les malalties respiratòries, i no només d'interès local". La inclusió en el primer quartil incrementa el prestigi de la publicació entre els investigadors, la qual cosa incidirà probablement en el nivell científic dels estudis que hi arriben.

Dra Esther Barreiro


"Aquest fet és una gran satisfacció per a mi, com a editora en cap, i pels meus companys editors associats i tots els membres integrants, uns 4.500 socis, de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR)", apunta la Dra. Barreiro. Archivos de Bronconeumología és la revista oficial de la SEPAR. També, mitjançant uns acords entre les entitats, expressa la veu d'altres societats com ara l'Asociación Latinoamericana del Tórax (ALAT) i l'Asociación Iberoamericana de Cirugía Torácica (AIACT).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte