Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/06/2019 - Informació institucional

L'IMIM i l'Hospital del Mar reben més de 300.000 euros a la tercera edició dels ajuts PERIS

La tercera edició dels ajuts del Pla Estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS), destinarà més de 300.000 euros a subvencionar la plena dedicació a la recerca de tres professionals del Parc de Salut Mar. Les beneficiades són la Dra. Clara Barrios, del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar i investigadora del Grup de recerca en Nefropaties de l'IMIM, Sílvia Esteban, infermera de Neonatologia i de suport a la recerca de l'Hospital del Mar i coordinadora del Grup de recerca en Cures Infermeres de l'IMIM, i Azucena Justicia, infermera especialista de salut mental del Servei de Psiquiatria de l'Hospital del Mar i l'INAD i investigadora del Grup de recerca en Salut Mental de l'IMIM.

En el cas de la Dra. Barrios, rebrà l'ajut per desenvolupar el projecte Búsqueda de nuevos marcadores diagnósticos y pronósticos del daño renal asociado a la diabetes. Pel que fa a Sílvia Esteban, analitzarà, dins un estudi multicèntric, si la implantació de guies de bones pràctiques en el context del Programa d'Implantació de Guies de Bones Pràctiques de la RNAO millora en les infermeres la percepció de l'entorn laboral així com la seva actitud, i el seu comportament en relació a la pràctica clínica basada en l'evidència. Per últim, en el cas d'Azucena Justicia, desenvoluparà el projecte Avaluació de l'autoajuda guiada online en el tractament de la depressió lleu i moderada, vinculat al programa en línia Ifightdepression, de recent implementació per part de l'INAD, en col·laboració amb l'Aliança Europea contra la Depressió.

66 projectes reben els ajuts PERIS

Aquesta tercera edició dels ajuts PERIS s'han atorgat a 66 projectes de 16 institucions, seleccionats entre més de 200 presentats. La quantitat econòmica que s'hi destinarà supera els 8 milions d'euros. El procés d'avaluació, realitzat per una trentena d'experts coordinats per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha comptat amb dues novetats. La participació de representants dels pacients i l'abordatge de la perspectiva de gènere en el disseny dels projectes.

Els ajuts són l'instrument del Departament de Salut per a millorar la salut dels ciutadans a partir del coneixement generat per la recerca i la innovació. A les seves tres convocatòries s'han destinat 36 milions d'euros a la recerca en salut.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte