Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/02/2019 - Informació general

Investigadors, gestors i professionals de la salut assenyalen la importància de mesurar els resultats reportats pels pacients per posar en valor l'atenció sanitària

Jordi Alonso i Montse Ferrer, investigadors de l'IMIM i directors científics de BiblioPRO van presentar la nova generació d'instruments PRO

A la 4a Jornada Científica BiblioPRO, celebrada a l'Instituto de Salud Carlos III, més d'un centenar de professionals van presentar els avenços en l'ús de resultats Reportats pels Pacients (PROs) per a la millora de les decisions clíniques i l'avaluació de la qualitat de les cures de salut.

A la jornada es va analitzar en profunditat el programa del consorci internacional de mesura de resultats de salut (ICHOM) que proposa l'ús rutinari dels pros per facilitar la presa de decisions clíniques, promoure la millora de la qualitat assistencial i permetre el benchmarking.

Dra Mona Khalid, vicepresidenta d'investigació i desenvolupament de resultats de ICHOM i Jordi Alonso, director del Programa d'investigació en Salut Pública de l'IMIM i director científic de BiblioPRO.

La Dra. Mona Khalid, vicepresidenta d'investigació i desenvolupament de resultats de ICHOM, va detallar les bases conceptuals i estratègiques de l'ambiciós programa internacional del seu programa a la conferència plenària. Posteriorment, un panell d'experts va descriure les experiències d'implementació del programa ICHOM a Espanya (hospitals de Creus, i 12 d'Octubre, entre d'altres) i com aquest programa està promovent una estratègia de transformació dels serveis per produir cures de salut de més valor .

També es van presentar avenços en els instruments PRO així com el potencial de la plataforma BiblioPRO per facilitar el seu ús rutinari a Espanya. BiblioPRO és un projecte conjunt de l'IMIM-Institut d'Investigació Mèdica de l'Hospital del Mar i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) en Epidemiologia i Salut Pública, la missió és promoure l'ús adequat dels PRO en la investigació i la pràctica clínica , proporcionant informació sistemàtica, avaluacions basades en l'evidència científica, i formació específica en aquesta àrea.

La 4a jornada científica BiblioPRO, en què van participar 120 professionals, va ser inaugurada per la directora de l'Instituto de Salud Carlos III, la Dra. Raquel Yotti, que va assenyalar la importància creixent de mesurar els resultats que són importants per als pacients a l'hora d'avaluar l'atenció a la salut i per la Dra. Marina Pollán, directora científica del CIBERESP.

Els directors científics de BiblioPRO i investigadors de l'IMIM, Jordi Alonso i Montse Ferrer, van emfatitzar que la nova generació d'instruments PRO permet la seva incorporació en la pràctica clínica diària, i van expressar el compromís d'aquesta plataforma perquè aquesta incorporació sigui una realitat al mínim termini possible.

Més informació: www.bibliopro.org

Veure el vídeo de la Jornada

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte