Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/01/2019 - Informació general

Primer any del projecte europeu eTRANSAFE

El eTRANSAFE (Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management), coordinat per l'IMIM, pretén millorar la seguretat de nous medicaments mitjançant la creació i explotació d'una infraestructura integrada de dades. Entre les dades que es compartiran hi ha dades emmagatzemades als arxius de les companyies farmacèutiques. Per tal de facilitar la transmissió i integració de les dades preclíniques cedides per les companyies farmacèutiques, s'aprofitarà la implantació de l'estàndard SEND (Standards for the Exchange of Non-clinical Data), i el desenvolupament d'una arquitectura computacional modular.

"eTRANSAFE va començar el seu recorregut el setembre de 2017 i durant el primer any, hem establert les bases per al desenvolupament de directrius consensuades sobre l'intercanvi de dades històriques de les companyies farmacèutiques" comenta Ferran Sanz, coordinador acadèmic del projecte i director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM i la UPF. Afegeix "a més hem estat treballant en l'extensió de la base de dades preclíniques desenvolupada a l'anterior projecte IMI eTOX , mitjançant la incorporació de dades en format SEND que tenen major granularitat, així com informació estructural i farmacològica".

El projecte també ha treballat en la identificació de dades útils disponibles en el domini públic, la seva integració amb les dades aportades pels socis de la indústria farmacèutica (EFPIA) i la identificació de possibles reptes mitjançant prototips i casos d'ús per avançar en el desenvolupament del eTRANSAFE Knowledge Hub que concentrarà tota la informació disponible.

En els darrers mesos, un grup de treball està treballant en el desenvolupament d'un prototip del sistema que permeti cercar compostos, l'anotació d'aquests compostos amb dades preclíniques i clíniques, i la visualització d'aquestes dades. Això ha demostrat ser un exercici útil per explorar els millors procediments per integrar i accedir a les dades del Knowledge Hub.

El consorci que porta l'execució del projecte està satisfet amb els avenços aconseguits i continuarà treballant envers l'objectiu final de donar recolzament al descobriment i el desenvolupament més eficient de fàrmacs més segurs.

Feu clic aquí per llegir més sobre eTRANSAFE.

Feu clic aquí per al butlletí eTRANSAFE per estar al dia del progrés de les activitats del Projecte.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte